2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kilövésre felkészülni: Az országban elsőként a HírTV stúdiójába mentek a magyar űrhajósjelöltek!

Elindult a visszaszámlálás, különleges és egyedülálló műsorral jelentkezik a HírTV. Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Schlégl Ádám és Szakály András korábban még nem beszélt tévéstúdióban a felkészülésről, terveikről, vágyaikról, érzéseikről. A virtuális stúdiótérben pedig a kilövő rakétát, az űrkapszulát, a szkafandert és a Nemzetközi Űrállomást is közelről megszemlélhetjük, rengeteg érdekes információ kíséretében. 2023. június 9-én 19:20-tól a HírTV-n látható „A MAGYAR ŰRHAJÓS – A BEMUTATKOZÁS” című exkluzív műsor.

  • Kilövésre felkészülni: Az országban elsőként a HírTV stúdiójába mentek a magyar űrhajósjelöltek!

Az űrhajósjelöltek az exkluzív programban elsőként a HírTV-nek beszélnek majd az egészségügyi, tudományos és pszichológiai tesztekről. Elmondják hogyan vizsgálták a koncentrációkészségüket, a térlátásukat, milyen vezetői készségekre lesz szükségük, és hogy képesek-e megtanulni a kísérleteket.  Az exkluzív 2x25 perces műsorból Illés Péter vezetésével többek között kiderül, hogy melyikük mi akart lenni gyermekkorában, kinek a kedvenc filmje az Armageddon, kinek kellett levágni a haját, hogy beleférjen a pilótasisakba és ki tervezte az űrruhájukat.  

„A Nemzetközi Űrállomás 400 kilométer magasságban kering a Föld körül, ezáltal 95 percbe telik az, hogy egy fordulatot tegyen. Ez átlagosan 15 napfelkeltét és naplementét jelent” - ezt Magyari Gábor, a Hunor program válogatási és képzési vezetője mondta a műsorban.   

A HírTV a következő két évben végig tudósít a magyar űrhajósok felkészüléséről, a próbatételekről, a felkészülés időszakáról egészen a kilövés pillanatáig

„Terveink szerint ott leszünk az első súlytalansági próbáknál, a pilótakiképzés eseményeinél és a rajt pillanatában is. Feldolgozzuk a magyar űrkutatást és űrtevékenységet, amely – Bay Zoltán híres holdradar-kísérletétől számítva – 75 éves múltra tekint vissza. A hazai kutatóműhelyek, tudományos intézetek, sőt immáron gazdasági szereplők beszélnek majd a magyar űrhajózás feladatairól, nemzetközi összevetésekről, sikerekről” – mondta el Velkovics Vilmos, a HírTV főszerkesztője

Pénteken, 2023. június 9-én 19.20-tól jön  „A MAGYAR ŰRHAJÓS – A BEMUTATKOZÁS” a HírTV-n!

Illés Péter műsorvezető kollégánkat, aki az űrhajósokkal beszélgetett, a pénteki Napindítóban kérdeztük:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!