2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Kilépett a Jobbikból a párt hajdúszoboszlói szervezete

Kilépett a Jobbikból a párt hajdúszoboszlói szervezete, miután a vezetés a baloldali összefogás polgámester-jelöltjét támogatja. A helyi jobbikos képviselők szerint a városnak nem ez az érdeke. A kilépett tagok a Fidesz-KDNP által is támogatott Czeglédi Gyula mellett állnak ki.

  • Kilépett a Jobbikból a párt hajdúszoboszlói szervezete

"Az országos politika felülírta a helyi érdekeket" - így vélekedett a hajdúszoboszlói Jobbik önkormányzati képviselője. Jónás Kálmán közösségi oldalán jelentette be, hogy a Jobbik Hajdúszoboszlói Alapszervezetének összes tagja kilépett a pártból.

Hajdúszoboszló jelenlegi polgármestere korábban közölte, hogy nem jelölteti magát újra, helyette alpolgármestere, Holoda Attila indul a posztért, akit a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Szolidaritás, a Párbeszéd, valamint a V21 közösen támogat.

A Jobbik helyi tagjai szerint azonban Holoda nem alkalmas polgármesternek, például azért sem, mert öt év alatt egyetlen bizottsági ülésen sem vett részt. Jónás Kálmán híradónknak azt nyilatkozta: a Jobbik országos elnöksége átlépett a fejük felett.

Én semmiképpen sem tudtam támogatni Sóvágó Lászlót vagy Holoda Attila polgármesteri jelölését, őket inkább károsnak ítélem a város szempontjából, ezért inkább beálltunk Czeglédi Gyula polgármesteri jelölése mögé, mert vele mindig nagyon korrekt kapcsolatban voltam, és úgy gondoltuk, az egész alapszervezetünk, hogy az ő polgármestersége alatt fejlődne jobban a városunk

- mondta Jónás Kálmán.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke gyalázatosnak nevezte a Jobbik és a baloldal összeborulását. Novák Előd ugyanakkor azt mondta: átlépőket már nem fogad a pártjuk.

Gyalázatosnak tartom természetesen, hogy Gyurcsány csatlósává vált a Jobbik, de még ha egykori alelnöke is voltam, ez már az ő ügyük, ezzel kapcsolatban már nekik kell magyarázkodniuk, mi már politikusok szintjén átlépésekre nem hogy nem számítunk, de ennek nem is adunk most már teret, mi most már az új belépők felé egy új mozgalmat indítva új mozgalmat építünk

- fogalmazott a Mi hazánk mozgalom alelnöke, Novák Előd. 

Czeglédi Gyulát a MI Hajdúszoboszlóért Egyesület kérte fel, hogy induljon el polgármesterjelöltként. Mögötte áll a Hajdúszoboszlói Fiatalok Fóruma, a Fidesz–KDNP és az LMP helyi politikusa is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!