2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Kilép a Jobbikból Volner János

Kilépett a Jobbikból Volner János. Az alelnökkel tart két országgyűlési képviselő-társa, Apáti István és Fülöp Erik is. Volner a Jobbik etikai bizottságának ülése előtt jelentette be döntését - az ellene indult eljárást koncepciósnak tartja. A politikus jelezte, bár párttagságukról lemondanak, parlamenti mandátumukat mindhárman megtartják.

  • Kilép a Jobbikból Volner János

Volner János a Jobbik etikai bizottságának ülése előtt jelentette be döntését – az ellene indult eljárást koncepciósnak tartja. A politikus azt is mondta, eddig próbálta fékezni a Jobbikon belüli értékrendi válságot, ahogy azt is, hogy szennyes ügyek a pártból kikerüljenek, de ezt mostantól befejezte.

„Én magam éppen ezért úgy döntöttem, hogy megelőzve ezt a 18 órakor kezdődő eljárást, én magam lemondok a párttagságról és kilépek a pártból. A mai nappal számomra, mint ahogy nagyon sok hozzám kötődő ember számára a Jobbik elesett, a nemzeti ügy képviselete a Jobbikon belül elveszett. Úgy nemzeti ügyeket képviselni, hogy időközi választásokon segítünk Gyurcsány Ferenc pártjának, nyerni nem lehet” – nyilatkozta.

Az alelnökkel tart két országgyűlési képviselőtársa, Apáti István és Fülöp Erik is. A politikus jelezte, bár párttagságukról is lemondanak, parlamenti mandátumukat mindhárman megtartják.

Szívesen szembesítették volna

Előremenekülésnek tartja Volner János és társai döntését a Jobbik etikai bizottságának elnöke. Staudt Gábor azt mondta, szívesen szembesítette volna az elmúlt hetekben tett állításaival a párt volt alelnökét, akinek mondanivalója szerinte a párt tagságát is érdekelte volna. A politikus hozzátette: Volner Jánostól az etikai bizottság ülése előtt egy e-mailt kapott, Apáti István és Fülöp Erik azonban még nem értesítette a pártból való kilépésről.

„Ha valaki állít valamit, azért vállalnia is kell a felelősséget, főleg ha az belső ügyek kiteregetése, amiért akár egy kizárás is megtörténhet. Annál is inkább igaz ez, hiszen azóta például Volner János kifejezetten olyan megnyilatkozásokat tett, hogy az egész Jobbik Soros-szervezet és mindenkit felsorolt, nagyon érdekes. Úgy tűnik, hogy a NER-nek a része lett Volner János és sajnálatosan úgy tűnik, hogy a többiek is. De amit ő a sajtóban megengedett magának, az csak bizonyította azt, hogy az elnökség, amikor beadta ezt az indítványt, akkor nagyon is jól járt el” – nyilatkozta Staudt Gábor.

Mivel már nem maradt vizsgálni valójuk, az etikai bizottság az összehívott ülésen tudomásul vette, hogy 3 politikusuk is kilép a pártból.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!