2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Belföld

Kilenc hónapot kapott Gyenes Levente

Folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette miatt kilenc hónap börtönre ítélték Gyömrő polgármesterét első fokon.

Gyenes Levente hetedrendű vádlottja egy harminckét személyt érintő áfacsalási ügynek. A vád szerint a bűnszervezet 2006 és 2009 között csaknem kétmilliárd forint összegben bocsátott ki, illetve használt fel fiktív számlákat. Gyenes Levente a vád szerint a bűnszervezet által kibocsátott fiktív számlák felhasználásával nyújtott be 2007-ben adóbevallást. A múlt vasárnapi önkormányzati választáson Gyenest 70 százalékkal választották meg újra polgármesternek Gyömrőn, annak ellenére, hogy tavasszal olyan fotók jelentek meg róla a Blikkben, amiken meztelenül fehért port szívott egy meztelen nő testéről.

– Gyenes Levente hetedrendű vádlott bűnös folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntettében, amely a Btk. 310. szakasz III. bekezdése szerint minősül, és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében, amely a Btk. 276. szakasza szerint minősül. Ezért a bíróság Gyenes Levente hetedrendű vádlottat halmazati büntetésül kilenc hónap börtönbüntetésre ítéli. A kiszabott börtönbüntetés végrehajtását a bíróság kettő év próbaidőre felfüggeszti – mondta Fodor Endre, a Kecskeméti Törvényszék tanácsvezető bírója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!