2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kilakoltatták és a perköltséget is fizetheti + Videó

Nem a kilakoltatott devizahitelesnek, hanem a banknak adott igazat a Székesfehérvári Törvényszék. A felperes tavaly veszítette el a házát. A nem megfelelő banki tájékoztatásra és szabálytalanságokra hivatkozva fordult a bírósághoz. Felvetéseit első fokon elutasították, ezért most a perköltséget is neki kell fizetnie.

Egy 60 éves egyedül élő nyugdíjas azért került utcára, mert nem tudta fizetni devizahitele törlesztőrészleteit. A férfi bírósághoz fordult, mert szerinte a hitelszerződés megkötésekor a bank nem tájékoztatta megfelelően. Úgy gondolja, hogy sem a végrehajtás, sem az értékbecslés nem volt szabályos – számolt be a Hír Televízió.

Beiner József házát 43 millió forinthoz képest mindössze 14 millióért árverezték el. Ez az összeg viszont a fennmaradt tartozásának kiegyenlítésére sem volt elég. Beiner József azt mondta: amikor a kilakoltatása zajlott, ő ott sem volt, semmiről sem készült jegyzőkönyv. „Eleve törvénytelen volt. Az értékbecslésről sem készült jegyzőkönyv, vagy valami hivatalos okirat” – jelentette ki.

A bíróság azonban a banknak adott igazat. A szerződésben ugyanis benne volt a devizahitel árfolyamkockázatáról szóló tájékoztatás, az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot az ügyfél akkor alá is írta. Ezért tudnia kellett a lehetséges kockázatról – mondta a bíró. A bíróság szabályosnak találta a hitelszerződést és elutasította Beiner József keresetét, aki fellebbez a döntés ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!