2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Kik és hogyan akarták kisiklatni a rendszerváltást?

  • Kik és hogyan akarták kisiklatni a rendszerváltást?

Kik és hogyan akarták kisiklatni a rendszerváltást, hogyan mentette át az MSZMP a vagyonát és hogyan akarták megbuktatni az Antall-kabinetet, az első szabadon megválasztott kormányt? - e kérdésekre ad választ a Modellváltás ’89 – „Tetszettünk volna…?” címmel szervezett történelmi fesztiválon csütörtökön és pénteken a PestiSrácok.hu csapata Budapesten, a Premier Kultcaféban.

Huth Gergely, a portál főszerkesztője a Hír TV-nek rámutatott, büszkék lehetünk arra, hogy a kommunizmus igája alól elsőként szabadult Magyarország, ám számos olyan lépés történt az egykori hatalom részéről, amely a megosztottságot hozta, s próbálta megbuktatni az Antall-kabinetet.

„Az elmúlt évek kutatási eredményei közé tartozik, hogy olyan iratok kerültek elő, miszerint az MSZMP politikai bizottsága beépített ügynököktől, SZT-tisztektől, újságíróktól mindvégig azt kérte, hogy próbálják megosztani, egymásnak ugrasztani az ellenzéki mozgalmakat, ami sikerült is, hiszen alig néhány hónappal az első szabad magyar kormány megalakulása után, az Antall-kormány megalakulása után ugye a taxisblokád bénította meg ezt az országot, egy puccskísérlet az első kormány ellen, amely mögé az ellenzék másik fele lelkesen beállt” – fogalmazott Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, a Hír TV műsorvezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!