2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Belföld

Kik és hogyan akarták kisiklatni a rendszerváltást?

Kik és hogyan akarták kisiklatni a rendszerváltást, hogyan mentette át az MSZMP a vagyonát és hogyan akarták megbuktatni az Antall-kabinetet, az első szabadon megválasztott kormányt? - e kérdésekre ad választ a Modellváltás ’89 – „Tetszettünk volna…?” címmel szervezett történelmi fesztiválon csütörtökön és pénteken a PestiSrácok.hu csapata Budapesten, a Premier Kultcaféban.

Huth Gergely, a portál főszerkesztője a Hír TV-nek rámutatott, büszkék lehetünk arra, hogy a kommunizmus igája alól elsőként szabadult Magyarország, ám számos olyan lépés történt az egykori hatalom részéről, amely a megosztottságot hozta, s próbálta megbuktatni az Antall-kabinetet.

„Az elmúlt évek kutatási eredményei közé tartozik, hogy olyan iratok kerültek elő, miszerint az MSZMP politikai bizottsága beépített ügynököktől, SZT-tisztektől, újságíróktól mindvégig azt kérte, hogy próbálják megosztani, egymásnak ugrasztani az ellenzéki mozgalmakat, ami sikerült is, hiszen alig néhány hónappal az első szabad magyar kormány megalakulása után, az Antall-kormány megalakulása után ugye a taxisblokád bénította meg ezt az országot, egy puccskísérlet az első kormány ellen, amely mögé az ellenzék másik fele lelkesen beállt” – fogalmazott Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, a Hír TV műsorvezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!