2020. augusztus 5.,
szerda, Krisztina napja

Kiírták a támogatási pályázatokat

Hír TV

2019. július 29., hétfő 15:42

Az eddigi ötről tíz százalékra emelkedik a civil szervezetek adományok után igényelhető normatív támogatása, amelyre hétfőtől lehet pályázni - jelentette be a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Szalay-Bobrovniczky Vince közölte, idén 200 millió forint az a keretösszeg, amelyre a civil szervezetek pályázhatnak az általuk gyűjtött adományok után.

Az adományok után járó állami támogatás felhasználásáról beszélt a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke. A visszaigényelhető összeg ötről tíz százalékra emelésre kapcsán Szőnyi Kinga kifejtette, hogy az intézkedés az általa vezetett és az ahhoz hasonló szervezeteknek nagyságrendekkel több forrást biztosít a korábbi lehetőségekhez képest.

A civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta: a normatív támogatásra idén összesen mintegy 200 millió forintot fordít a kormány.

 A helyettes államtitkár leszögezte: ez az intézkedés is azt bizonyítja, hogy minden egyéb híreszteléssel szemben a magyar civil szféra él és virul. Hozzátette: jelenleg is 61 ezer civil szervezet működik hazánkban, és ezek többsége hasznos és fontos munkát végez.

Hír TV