2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Kihátrálhatnak az ellenzéki pártok Hadházy Ákos mögül

Nem akar egy korrupt kormány miniszterelnöke lenni Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester az Indexnek azt nyilatkozta: ő szakértői kormányt szeretne, de az ellenzéki pártok pártemberekben gondolkodnak, akik hajlamosak egymás között osztogatni a minisztériumokat.

  • Kihátrálhatnak az ellenzéki pártok Hadházy Ákos mögül

"Nem szeretnék úgy miniszterelnök lenni, hogyha egy korrupt kormányt kellene irányítanom"

- jelentette ki Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere az Indexnek adott interjúban. Márki-Zay Péter szerint ugyanakkor ez nem áll ellentmondásban azzal, hogy a borsodi időközi választás összellenzéki jelöltje mellett kampányolt, akiről Hadházy Ákos azt állította: Európai Uniós forrásokkal élt vissza.

Márki-Zay szerint a Jobbikos politikus csak ügyeskedett.

Hadházy Ákos pár héttel ezelőtt azonban olyan bizonyítékokat hozott nyilvánosságra, amelyekben bemutatta, hogy szerinte hogyan lopta el a baloldali jelölt, Bíró László és társa az 50 millió forint állami támogatás nagy részét. Az iratok szerint a pénznek csak egy kisebb részét költötték fizetésekre, a nagyobb rész egyebek között saját cégeiknek ment.

Márki-Zay Péter a beszélgetésben azt is hozzátette:

2022-ben számít Hadházy Ákos munkájára, de szerinte addig ki kell békülnie a pártokkal. 

Erre a konfliktusra utalhat az is, hogy több ellenzéki politikus sem támogatná, hogy Hadházy Ákos elinduljon a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki összefogás színeiben - erről csakugyan az Index írt hétfőn. A lap szerint a független országgyűlési képviselő és az ellenzéki pártok között több ellentét is fennáll, ebből az egyik, hogy Hadházy azt állította, levélben tájékoztatta őket Bíró László korrupció-gyanús ügyéről, a pártok szerint azonban ilyen nem történt.

Schmuck Erzsébet: Valóban volt nézeteltérés a párt és Hadházy Ákos között

Az LMP társelnöke Híradónknak elismerte, hogy valóban volt nézeteltérés a párt és Hadházy Ákos között, viszont szerinte a képviselő támogatásának kérdése még nincs napirenden.

A DK alelnöke sem erősítette meg Híradónknak az Index értesülését, de azt elismerte, folynak a tárgyalások az ellenzéki oldalon az indulásokról.

Márki-Zay Péter az interjújában azt is elmondta: Ha füstös szobákban dől el, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akkor neki nem sok esélye van.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az ellenzéki pártok szakértői kormány helyett inkább pártemberekben gondolkodik, akik hajlamosak egymás között osztogatni a minisztériumokat.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!