2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Kihallgatják az Egyenlítő volt főszerkesztőjét

Tanúként idézte be az MSZP-s Simon Gábor ügyében az Egyenlítő blog korábbi főszerkesztőjét az ügyészség – tudta meg a Hír TV. A szocialistákhoz közel álló újságíró, Németh Gábor nemrég az Auchan és a szocialisták kapcsolatáról írt és megemlített egy mobilárnyékoló készüléket is, amellyel állítólag kezelni próbálták a százmillióit külföldön parkoltató párttársuk körül kirobbant botrányt. Simon Gábort a házi őrizetben kerestük meg, de nem akart válaszolni.

„Az MSZP érdekében kéri, ne bántsuk a céget.” Ezt közölte Simon Gábor a szocialistákhoz köthető Egyenlítő blog volt főszerkesztőjével, miután megtudta, a portál fogyasztóvédelmi riportot készítene az Auchanról. A francia áruházlánc és a adócsalással gyanúsított egykori szocialista elnökhelyettes kapcsolatáról a Magyar Nemzet már Simon letartóztatásakor is írt. A lap a nyomozás során lefoglalt iratok alapján azt közölte, Simon Gábor eltitkolt százmilliói az Auchantól származhatnak. A 2000-es évek elején a hipermarket egy milliárdos, XVIII. kerületi önkormányzati ingatlanügyletben volt érdekelt, ennek a kerületnek volt 2002-től országgyűlési képviselője a jelenleg házi őrizetben lévő Simon. A politikust hiába kérdeztük.

Riporter: – Jó napot kívánok, Simon úr, a Hír televíziótól keresném, hogy kaptak-e pénzt a szocialisták az Auchantól.
Simon Gábor: – Ne haragudjon, de nem fogok Önnek ilyen hülyeségekre válaszolni. Köszönöm!

Az Egyenlítő volt főszerkesztőjét az ügyészség is beidézte. Elképzelhető, hogy az újságírót a Simon-ügy kirobbanását követő éjszakáról is kifaggatják majd a nyomozók. Németh állítása szerint ekkor pártutasításra Érdre kellett vinnie egy olyan eszközt, amely a mobiltelefonokat védi a lehallgatástól. Az MSZP egyik háttérembere azt mondta neki: azért kell a készülék, hogy utókezeljék a Simon-ügyet.

„Kedden tanúként ki fognak hallgatni az ügyészségen. Azt gondolom, hogy mivel a blogom miatt keresett meg az úr az ügyészségről, ezért szinte biztos, hogy a Simon-ügyben fognak kedden tanúként kihallgatni” – mondta a Hír TV-nek Németh Gábor. Az Egyenlítő blog volt főszerkesztője emlékeztetett: neki azt a bizonyos mobilárnyékoló készüléket Simon Dénes adta kölcsön az MSZP részéről. „Egész egyszerűen azért ő adta kölcsön, mert ő rendelkezett ilyen eszközzel – mondta. – A Simon-ügy kirobbanásának az éjszakáján hívott fel azzal, hogy neki sürgősen adjam vissza ezt az eszközt.”


Németh Gábor azt állítja: nem tudja, hogy kinek vitték a készüléket, és írásában korábban azt sem említette, hogy Érden az MSZP jelenlegi elnöke, Tóbiás József lakik. A Központi Nyomozó Főügyészség nem erősítette meg, hogy beidézték az újságírót. „Az ügyészség kommunikációja mindig követő jellegű, vagyis előre nem számolhatunk be arról, milyen nyomozati cselekményeket terveztünk. Így nem közölhetjük, hogy a Simon Gábor elleni folyó nyomozásban idéztük-e tanúként Németh Gábort és hogy tervezzük-e tanúkénti kihallgatását” – közölte Nagy Andrea szóvivő.

Az Auchan kommunikációs osztálya írásban válaszolt kérdéseinkre. Közleményükben elhatárolódtak Németh Gábor állításaitól. Azt is megjegyzik, hogy Simon Gáborral nem álltak korábban szerződéses kapcsolatban, de arra nem térnek ki, hogy a hivatalos kapcsolatokon kívül viszony volt a szocialista politikus és a hipermarket között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!