2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Helyreigazítás

2021. január 13., szerda 08:00

„A 2020. május 16. napján „Kifogásolható döntéseket hoznak a baloldali polgármesterek” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Pikó András polgármester elvett 60 közszolgálati lakást azoktól, akik a koronavírus ellen küzdenek, azaz az egészségügyi dolgozóktól, a tűzoltóktól és a rendőröktől. A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen egészségügyi dolgozótól, tűzoltótól, rendőrtől sem került elvételre egyetlen lakás sem, tekintettel arra, hogy a VIII. kerületben üres, nem lakott, nem használt lakások átminősítéséről született döntés.”

 

Kifogásolható döntéseket hoznak a baloldali polgármesterek

A baloldali polgármesterek a kormányt kritizálják, miközben ők maguk élnek vissza a különleges jogrend adta felhatalmazással. A veszélyhelyzetet kihasználva több fővárosi kerület első embere is elfogadott olyan döntéseket, amelyeknek semmi köze a koronavírus elleni védekezéshez - derítette ki az Informátor.

Niedermüller Péter önhatalmúlag zárt le utcákat a VII. kerületben, illetve tanácsadói szerződésekről is döntött egy személyben. Komáromi Zoltán DK-s politikus 1,8 milliót kap a párttársától.

A kerület fideszes országgyűlési képviselője szerint Niedermüller Péter a rendkívüli jogrend adta lehetőségeket arra használja fel, hogy párttársait kifizesse.

A különleges jogrendet kihasználta Horváth Csaba is. Zugló MSZP-s polgármestere egyedül fogadta el azt a parkolási automatákra vonatkozó több százmilliós bővítést.

A helyi Fidesz álláspontja mindvégig az volt, hogy a több százmilliós kiadás helyet jóval olcsóbban is meg lehetett volna oldani ezt a beruházást.

A Baranyi Krisztina vezette Ferencváros alpolgármestere pedig a koronavírus járvány idején a legfontosabbnak a marihuána legalizációját tekinti.

A különleges jogrendet a nyolcadik kerület polgármestere is kihasználta. Pikó András a járvány idején érezte szükségesnek, hogy elvegyen 60 közszolgálati lakást pont azoktól, akik a koronavírus ellen küzdenek, az egészségügyi dolgozóktól, a tűzoltóktól és a rendőröktől.

Hír TV