2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Kiemelt tétje van az európai parlamenti választásoknak + videó

Sorsfordító időket élünk, ezért is lesz kiemelt jelentősége az európai parlamenti választásoknak - erről beszélt Zsigmond Barna Pál Híradónknak a miniszterelnök évértékelő beszédére reagálva. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pedig azt hangsúlyozta: Európában fordulatra van szükség. Orbán Viktor szombaton arról beszélt, hogy sohasem volt ekkora távolság Brüsszel és az európai emberek között, ezért változás kell.

  • Kiemelt tétje van az európai parlamenti választásoknak + videó

A '24-es év sorsfordító lehet - hiszen szuper választási év lesz idén, többek között az Európai Parlament összetételéről is dönthetnek a választópolgárok - emelte ki a miniszterelnök évértékelő beszédében, szombaton. Orbán Viktor szerint soha nem volt ekkora távolság Brüsszel és az európai emberek között, ezért változásra van szükség. Hozzátette: ezt egy új európai jobboldal hozhatja el.

Az EP-választásoknak óriási jelentősége lesz, hiszen az európai polgároknak arra a kérdésre kell választ adni, hogy milyen jövőképet szeretnének adni az Európai Uniónak - erről már a nagyobbik kormánypárt képviselője, Ferencz Orsolya beszélt Híradónknak.

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai országok sorsfordító időket élnek, ezért 

Európában változásra, fordulatra van szükség, ebben segíthet az európai parlamenti választás is - hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír Tv-nek.

Kovács Zoltán hozzátette, a soros elnökség azért is lesz kiemelt jelentőségű, mert teret ad a magyar modell, azaz a magyar gazdasági-politikai változások bemutatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!