2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Kiegészítő szigorítások vidéken

Több vidéki városban további kiegészítő szigorításokat vezettek be, a kormány járványügyi intézkedésein felül. Karcagon és Szolnokon a helyi piacokon hoztak újabb szabályokat, és több helyen visszatér az idősek vásárlási sávja is. Kaposváron szintén számos intézkedés lépett életbe, hogy lassuljon a járvány terjedése.

  • Kiegészítő szigorítások vidéken

Így jelölték ki a piac területét Karcagon, ahol a kormány intézkedései mellett további szigorításokat vezetett be a helyi operatív egyeztető fórum.

"A karcagi piac területét egyértelműen határvonalakkal kijelöljük, és ezen a határvonalon belül a maszk használata a piac teljes területén kötelező lesz, továbbá, hogy a piac területén lévő árusító helyek a hideg és meleg ételek megvásárlása csak elvitelre értékesíthető, a helyben fogyasztását megtiltottuk"

- mondta Karcag polgármestere. 

Az emberek többsége megértéssel fogadta az intézkedést.

Szolnokon szintén a piacokat érintően történt változás. Itt ismét idősávokat vezettek be.

"A szolnoki piacokat, a belvárosi piacot, a Széchenyi városrész piacát, illetve a Lengyel piacot egy idősávval erősítjük meg, mégpedig a 65 év felettiek bevásárlási idősávjával, ez azt jelenti, hogy november 7-től délelőtt 8 és 10 óráig látogathatják a város piacait a 65 év felettiek, ez az intézkedés egyéb bevásárlóközpontokra, boltokra természetesen nem vonatkozik"

- fogalmazott Szolnok polgármestere. 

Az egységes védekezés a legfontosabb - hangsúlyozta Kaposvár polgármestere. Szita Károly kifejtette: a helyi önkormányzat mindent megtesz, hogy csökkentse a fertőzések számát.

"Arra kérjük a kaposváriakat, hogy interneten, online intézzék az ügyeiket, a személyes részvétel csak abban az egy esetben engedélyezett, amelyben szükséges ahhoz, hogy odamenjen, és ott írjon alá, földhivatali papír, adásvételi szerződések, ugyanez vonatkozik a polgármesteri hivatalnál is, sűrítettük a buszainkat a munkába menet, és a munkából jövet, de még az iskolai járatokat is sűrítettük"

- mondta Kaposvár polgármestere. 

Emellett a városban önkénteseket is toboroznak, akik szükség esetén elmennek majd vásárolni az idősek helyett.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A francia nagyszülők örömmel küldenék az unokáikat harcolni Ukrajnába?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!