2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Kiderült, hogy az Action for Democracy újságírókat kért meg, hogy cikkeikkel támadják Magyarországot

Az AP újságírója elismerte, hogy Korányiék őt is bombázták az ominózus e-mailekkel, mégpedig úgy, hogy az A4D aktivistája a legsúlyosabb állításokat a CNN-ről és az NBC News-ról vette.

  • Kiderült, hogy az Action for Democracy újságírókat kért meg, hogy cikkeikkel támadják Magyarországot

Justin Spike, az AP hírügynökség újságírója a Mandiner kérdésére elismerte, hogy Eric Koch, a Soros-pénzekkel kistafírozott Action for Democracy aktivistája olyan e-mailekkel bombázta, amelyekben arról győzködte, hogy kormánykritikus éllel tudósítson Magyarországról. Bár Koch egy minap nyilvánosságra került videón elárulta, hogy mintegy 1500 újságírót igyekezett befolyásolni, az érintett, tucatnyi nemzetközi orgánum nem reagált nyilvánosan a leleplező kijelentésekre.

Bár számos vezető nemzetközi médiumnak kérdőjeleződött meg a szakmai és etikai integritása, miután kiderült, hogy a Soros-pénzekkel kitömött Action for Democracy (A4D) erős befolyást gyakorolt a szerkesztőségek munkájára, láthatóan meg sem próbálják tisztázni magukat. Miután Eric Koch, az A4D egyik együttműködő partnere a fősodratú, liberális szemléletű médiumok elfogultságát leleplező, súlyos kijelentéseket tett az X-en egy minap megosztott videóban, több televíziót, lapot és hírügynökséget is megkerestünk, ám válasz csak egyetlen helyről érkezett.

Justin Spike, az AP hírügynökség újságírója elismerte, hogy számos olyan e-mailt kapott Kochtól, amelyben az aktivista azt igyekezett elérni, hogy az A4D narratívája szerint – vagyis erősen kormánykritikus éllel – tudósítsanak a 2022-es magyarországi választásokról. – Bár jónéhány levelezőlista jellegű e-mailt kaptam a nevezett személytől, nem válaszoltam ezekre és nem is léptem kapcsolatba vele vagy a szervezetével – fogalmazott Spike. Noha tagadta, hogy engedett volna a nyomásgyakorlásnak, figyelemreméltó, hogy mégis számos olyan cikket jegyez szerzőként, amelyekben Orbán Viktort és kabinetjét antidemokratikusnak, gyengének, elszigeteltnek, valamint Putyin-barátnak állítja be.

Eric Koch a legsúlyosabb állításait az NBC News-zal és a CNN-nel kapcsolatban fogalmazta meg. Arról számolt be ugyanis, hogy utóbbi politikai igazgatójának, David Chaliannak folyamatosan „duruzsolt a fülébe”, hogy az A4D-nek tetsző módon tematizálják a magyar közéletet, s az NBC News elnökét is ugyanezért nyaggatta rendszeresen.

A lobbizás meg is hozhatta a kívánt eredményeket, hiszen a 2022-es választások idején mindkét televízióban jónéhány olyan anyag jelent meg, amelyek kedvezőtlen színben mutatták be Magyarországot. Az NBC News kapcsán Koch is elégedetten megjegyezte, hogy a televízió „komolyan hozta is a témát”.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!