2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Kiderül Budapest további sorsa: ma döntenek az újraindításról

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések vasárnapig vannak érvényben, ezért a kormány áttekinti az egész országra, Budapestre és Pest megyére vonatkozó korlátozásokat – olvasható Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mai kormányülés előtti Facebook-bejegyzésében.

  • Kiderül Budapest további sorsa: ma döntenek az újraindításról

 

 

“A kormány számára a magyar emberek egészségének védelme az első, de a munkahelyek megőrzése is a sorrend elején áll, a mindenki számára biztos és kiszámítható jövő érdekében”

– írta ki közösségi oldalára Szentkirályi Alexandra.

Ma dönt a kormány, hogy Budapesten és Pest megyében maradnak-e a bevezetett szigorítások

– ezt Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője jelentette be a Hír TV-ben. Farkas Örs elmondta, a kormány a mai ülésén a főváros vezetése és az operatív törzs javaslatai által fogja meghozni döntést. A szóvivő emlékeztetett:

Karácsony Gergely főpolgármester részéről egy hete kérik az állásfoglalást.

A főpolgármester azt állítja, hogy nem kapja meg a megfelelő információkat, amiket kért, azonban minden, a főpolgármester által kért adat elérhető a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán, valamint a koronavírus.gov.hu oldalon, illetve az operatív törzs sajtótájékoztatóin is elhangzottak

– jegyezte meg Farkas Örs.

Közben a főpolgármester megjelentette a Karácsony-csomagot. A budapest.hu-n közzétett anyagban például az arc eltakarásának általánossá tételét javasolja a főpolgármester, illetve még több közterületet átadna át gyalogosoknak, bringásoknak a gépkocsi forgalom rovására. A közösségi közlekedés további fejlesztéséhez a kormány segítségét kéri az ellenzéki főpolgármester, aki akár kisebb utcákat is lezáratna, hogy a kerthelyiség nélküli vendéglátó egységek is megnyithassanak.

Fürjes Balázs levelet írt Karácsony Gergelynek, amelyben a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának május végére vagy június elejére való összehívását kezdeményezi.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár javaslatai közül több is visszaköszön a Karácsony-csomagban,

például ami a közparkok biztonságos látogatását illeti. Az államtitkár szerint fejleszteni kell egy ingyenes mobilapplikációt, amivel a parkok telítettséget lehetne koordinálni.

Fürjes azonban arra is felhívta az ellenzéki főpolgármester figyelmét, hogy

új egyensúlyra van szükség az autós, a közösségi, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés között,

azonban a város legforgalmasabb helyein történő sávlezárások és a sebességkorlátozás nagyobb dugókat eredményezhet. Mint mondta: az emberek a járvány miatt kevésbé veszik igénybe a közösségi közlekedés eszközeit, de kimutatások szerint a járvány lecsengésével akár 20-50 százalékkal is megnőhet az autóforgalom Budapesten.

Arról is szólt, hogy

támogatnák a túlkoros és környezetszennyező járművek cseréjét Budapesten a lakossági és közösségi közlekedésben egyaránt.

Budapesten ugyanis a közösségi közlekedés autóbuszai és a lakosság által használt autók egy része 10-15 évnél is idősebb, működésük pedig erősen környezetkárosító. „Közösen előrébb tudnánk jutni„ – fogalmazott az államtitkár.

Hír TV/ Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!