2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Orbán Viktor: Ukrajna érdekei nem előzhetik meg Magyarország érdekeit

Amíg nem lesz béke és Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, az infláció sem szüntethető meg. Magyarország mérsékelni tudja az inflációt, a kormány szándéka, hogy év végére egyszámjegyű legyen az infláció - mondta Orbán Viktor napirend előtt a parlamentben.

  • Orbán Viktor: Ukrajna érdekei nem előzhetik meg Magyarország érdekeit

 17:04

Vége a kormányfő napirend előtti felszólalásának

Véget ért Orbán Viktor kormányfő napirend előtti felszólalása.

 17:02

Realitások

Azt kérte a baloldali pártoktól, hogy a realitásokkal hozzák összhangba a szociális elvárásaikat. 2024-25-ös év lehet olyan, amikor lehet majd bővülésről beszélni ezen a téren is.

 17:01

Ezt kérte Orbán Viktor az egyik ellenzéki párttól

Orbán Viktor arra kérte a Mi Hazánkot, hogy támogassák a svéd és finn NATO-csatlakozást. A NATO nemzetstratégiai érdek Magyarország szempontjából - tette hozzá. Ukrajna NATO tagsága esetében nagyon észszerűen kell eljárni, de nemzetstratégiai szempontból nem növeli Magyarország biztonsági kockázatát - tette hozzá. A kormányfő szerint óriási bravúr, hogy a kormányzati családpolitika nem szűkült, sőt még egy újabb elemmel bővült.

16:56

Magyarország az első 10-ben

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország a világ 10 első országa között van a gazdaság komplexitása szempontjából. Ennek a komplexitásnak meg kell maradnia, mert ez biztonságot ad a gazdaságnak - tette hozzá.

 16:55

Hogy nézne ki az ország külföldi beruházások nélkül?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindig kell olyan tartalékkapacitásnak lennie a zöldenergia mellett, ami biztosítja a tartós feszültséget a rendszerben. Nettó külföldi-beruházás ellenesség, amit az LMP elmondott - mutatott rá Orbán Viktor. A kormányfő szerint szükséges a saját nemzeti tőke megerősítésére, és ehhez szükség van a külföldi beruházásokra.EGY 10 MILLIÓS TŐKEHIÁNYOS ORSZÁG ESETÉBEN JÓL KELL ÖSSZEILLESZTENI A SAJÁT TŐKEERŐT ÉS A KÜLFÖLDI BERUHÁZÁSOKAT - tette hozzá. Hogy nézne ki az ország külföldi beruházások nélkül? - tette fel a kérdést a kormányfő.

16:50

Növekedés lehet 2023-ban is

Orbán Viktor a Momentumnak azt mondta, hogy a magas iparfejlesztési politika miatt magasabb a magyar infláció, mert a magas energiaárak miatt többet kell fizetnünk, és nincs saját energiaerőforrásunk.Ezt a gazdaságpolitikai irányt mi magunk választottuk.

A kormányfő szólt arról is, hogy ténybeli tévedéseket tett Tordai. Itthon a növekedés 4,6 százalék volt, és nem recesszió - tette hozzá. Az unióban 3,6 százalékos volt a bővülés. 2023-ban is legyen gazdasági növekedés, ez a kormány célja. Reményei szint 1,5 százalékos bővülés lesz.

 16:47

Orbán Viktor: Bezzeg az MSZP!

Az infláció kapcsán a kormányfő azt mondta, hogy 10 gazdasági intézkedés közül 6 a kkv-kat segíti. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy több tízezer kkv-nak jelent segítéget, hogy kamatstop van érvényben, és komoly hiteltámogatások. Felidézte, hogy a jobbikosok égettek korábban EU-s zászlót, miközben most megfeddik a kormányt, hogy nem tárgyal európai módon. Tóth Bertalannak azon kijelentéséről, hogy iránytű nélkül sodródik azt válaszolta, hogy bezzeg az MSZP!

16:44

Egyetértési pontok

Van két dolog amiben egyetértés van a baloldal és a kormány között: nem akarunk orosz fenyegetésben élni, és nem akarunk közös orosz-magyar határt - ismertette Orbán. Ha ebben a két dologban egyetértünk, akkor fontos dolgokban értünk egyet. Szerintünk egy tűzszünettel juthatunk el idáig, míg a baloldal szerint háborúval - tette hozzá. A békéhez vezető út a tűzszünet - mondta a kormányfő. Először tűzszünet van, ha szerencsénk van, akkor a béketárgyalás megoldást hoz, ha nem, akkor kiújulhatnak a harcok. 

16:41

Orbán Viktor: Ukrajna érdekei nem előzhetik meg Magyarország érdekeit

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta a Jobbiknak, hogy az Önök pártelnöke ment el a donyecki népszavazásra, és ezek után Önök támadnak minket a háború ügyében. Világossá vált előttem, hogy Önök úgy beszélnek Ukrajnáról, mintha Magyarországról beszélnének.Önök egy szintre emelik Magyarországot Ukrajnával, mindent megadunk nekik, de Ukrajna érdekei nem előzhetik meg Magyarország érdekeit.

Minden morális megfontolást értek, de Magyarország az első - tette hozzá. Ameddig lehet elmegyünk Ukrajna támogatásával, de egy bizonyos ponton túl nem lehet.

 16:37

Alposan kiosztotta Gyurcsányt Kocsis Máté

Kocsis Máté felidézte, hogy többször megpróbáltak összefogni a bajban a baloldallal, de a mi baloldalunknak a más társadalamk jobbak, míg a Fidesz a saját társadalmát szereti. Ebből nehéz közös politikai akaratot képezni - tette hozzá. Gyurcsánynak azt mondta Kocsis, hogy 2008-ban Grúzia ellen katonai agressziót hajtott végre Oroszország, és csöndben volt, majd pedig magánlátogatás keretében a feleségével Moszkváa utazott.Ön egy katonai agresszió után ment puncsolni Moszkvába, majd pedig a magyar olajipari vállalatot kijátszotta egy orosz cégnek, az több mint arcátlanság.A többi baloldali pártnak azt mondta, hogy írják alá a belépési nyilatkozatot a DK-ba.  A Momentumnak azt mondta Kocsis, hogy nem tudja érdemes-e akkumulátogyügyben vitatozni azokkal, akik egy motoros rollert fürdetnek a kádban. Önnek nem az antifa-ügyben mondania? - tette fel a kérdést Tordainak Kocsis.

16:31

Kocsis Máté: Az egyetlen helyes magatartás a béke minél előbbi kikényszerítése

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel a képviselőket, hogy támogassák a határozati javaslatukat. Több nyugati ország további fegyerszállításokat követelt, és nyomás alatt van az ország. Ezért kell a parlamentnek határozott álláspontot képviselnie, hogy ellenálljon a politikai nyomásnak - tette hozzá. Mindnyájunk közös érdeke, hogy elkerüljük a világháborút - mondta a politikus. Az EU és az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy több lőszer fogyjon.Az egyetlen helyes magatartás a béke minél előbbi kikényszerítése.

 16:29

Saját feleségét sztárolta Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc, bukott kormányfő szerint ők is békét akarnak. A DK frakcióvezetője ismételten a feleségét, Gyurcsánynét ajánlotta az emberek figyelmébe.

 16:22

Simicskó: Így a háborúnak nem lesz nyertese

Simicskó István szerint, ha a háború világméretűvé eszkalálódik, akkor annak nem lehet nyertese.

16:19

KDNP: Ez egy komoly eredmény

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a béke mellett ki állni a mostani helyzetben. Igazi hungarikumnak nevezte a nemzeti konzultációt, és ezeknek a sikere példaértékű. Példaértékűnek nevezte, hogy Európában a legmagasabb a családokra fordított GDP-arányos kiadások Magyarországon. Simicskó komoly eredménynek nevezte, hogy a 30 év alatti gyermeket vállaló hölgyek szja-menteséget kapnak.

 16:15

A következő években is folytatódhat a háború

Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője szerint a háború a következő éveket is meghatározhatja. A képviselő is odaszúrt a Momentumnak, mivel szerinte sem érdekli őket a gyermekvédelem.

 16:08

Az LMP megint az akkugyárak ellen hergelt

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezetője felszólalásában folytatta az akkumulátorgyárakról szóló baloldali álhírek terjesztését.

15:59

Tordai is pörgette a baloldali álhíreket

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője ahhoz az eszközhöz nyúlt, hogy egymásssal össze nem hasonlítható adatokat tett egymás mellé az inflációról, és a keresetek változásáról. Megint elhangzott az az álhír, miszerint a román minimálbér magasabb, mint a magyar.

15:51

Egy dolog nagyon zavarta a Momentumot

Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetőjét zavarta, hogy a kormányfő sokat beszélt a genderkérdésről. A megszokott álhíreket sikerült Gelencsérnek is elsorolnia, főleg a háború kapcsán.

15:45

Éles ellentet a baloldalon belül

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője ismételten ezerszer cáfolt baloldali álhírekkel operált.  A Jobbikkal szemben a szocialisták támogatják az élelmiszerársapkák kiterjesztését. Itt egy újabb a baloldalon belül. 

15:39

Nem tetszenek az árstopok a Jobbiknak

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője élesen támadta az élelmiszerárstopokat.

15:32

Jönnek a frakciók reagálásai

Orbán Viktor felszólalására most a frakciók reagálnak.

15:30

Orbán Viktor: Legyen béke, szabadság, és egyetértés

Orbán Viktor köszönetet mondott azoknka akik részt vettek a törökországi földrengés mentési munkálataiban. Továbbra is ki kell állni határon túli honfitársainkért - tette hozzá. Fájdalmasnak nevezte, hogy még a háború idején is atrocitások érik a kárpátaljai magyarokat. 2023-ban egyszerre kell megküzdeni a háború és az infláció veszélyeivel, a migrációval és ki kell állni határon túli honfitársainkért - mondta a kormányfő. Legyen béke, szabadság, és egyetértés - zárta beszédét a kormányfő.

 15:28

A genderprogandát nem lehet viccként kezelni

A kormányfő ismertetése szerint erőteljesen nő a gyermekpornográfiai esetek száma az elmúlt években. 120-ról 261-re nőtt ezen esetek száma.Az efféle dolgoknak nincs semmilyen keresnivalója az országban, főként nem az iskolákban.Minden ilyen esetnek következményei kellenek, hogy legyenek - mondta a kormányfő. Az ilyen gyalázatos ügyek azt mutatják, hogy a genderprogandát nem lehet viccként kezelni - tette hozzá. A magyarok véleménye egyértelmű: a gyermekvédelmi népszavazáson 3,7 millió embere nemet mondott a genderpropagandára. Ha Brüsszel mentegeti a menthetetlent, akkor is maradjon Magyarország a normalitás szigete. 

15:25

Orbán Viktor: Egy szimpla terrorakció volt az Északi Áramlat felrobbantása

Orbán Viktor ismertetése szerint a következő évtizedekben tovább fejlesztik a magyar ipart, de ehhez jóval több energiára van szükség. Építik és gyorsítják Paks2-öt, és gázturbinás erőműveket is üzembe kell állítani - tette hozzá. Egy szimpla terrorakció volt az Északi Áramlat felrobbantása, és ezt délen is megtehetik - ismertette Orbán Viktor. Ha ez megtörténne, akkor ezt nem lehetne elmismásolni. 

 15:23

2023-ban a családok számára maradnak a rezsicsökkentett ára

A kormány meghosszíbbbította a szociális tüzifa programot, és az ország több mint 150 helyén lehet olcsóbban tűzifát vásárolni. A szankciós energiaárak haszonélvezői a világ vezető energiatársaságai, a profit növekedés mértéke úgy 70 százalékos, hogy ezek a nagy cégek nem termeltek töbet - ismertette a kormányfő. A szankciós profitot töbségében az európai vállalatok és európai emberek fizették meg. Extraprofitot értek el a kereskdelmi cégek és a bankok is. Az extraprofit egy részét elvonják Magyarországon, és ezt teszik bele a rezsivédelmi alapba - mondta a kormányfő. 2023-ban a családok számára maradnak a rezsicsökkentett ára.

15:20

Ezekkel a lépésekkel segítik az embereket

2023-ban is marad a rezsicsökkentett ár az átlagos fogyasztásig, így egy család 181 ezer forintot spórol. A rezsicsökkentett árakon keresztül a magyar kormány költi a legtöbbet rezsitámogatásra Európában. Orbán Viktor szólt arról is, hogy jelentősen nőtt a minimálbér, 2023-ban kifizették a 13. havi nyugdíjat.

Az élelmiszerárstopok addig maradnak, amíg a szankciós infláció nincs csökkenő pályán. Hasonló a helyzet a lakossági kamatstopra is, amiket akkor vezetnek ki, ha csökkennek a kamatok - tette hozzá.  200 ezer diákot véd a kamatstop a mostani szabályok alapján. Orbán Viktor elmondta, hogy döntöttek a lakásbiztosítások tehertételeinek csökkentéséről.

BEVEZETIK A KEDVEZMÉNYES VÁRMEGYE BÉRLETET 2023. MÁJUS 1-TŐL.

15:17

100 ezer embernek segít ez

Kamatstopot hirdettek az agráriumban lévő vállalkozások számára, és turisztikai program indult. Orbán közölte, hogy a munkába járás támogatás mértékét is növelték, 100 ezer embert segít ez. Munkaerőtámogatási program is indult, hat hónapon keresztül támogatják azokat a vállalkozásokat, akik állástalant vesznek fel.

 15:15

Itt vannak a legfőbb gazdasági lépések

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy mivel magas az ipari termelés, ezért a szankciós energiaárak, magasabb inflációhoz vezetnek. Orbán Viktor megismételte, hogy év végére egyszámjegyű lesz az infláció. 20 intézkedést hoztak az infláció letörésére. Meghirdették a Széchenyi-kártya programot, segítik az energiaintenzív iparágakat. Meghirdették a gyármentő programot, és az ehhez kapcsolódó gyármentő hitelgarancia programot. Támogatják a gyárak energiahatékonyságát segítő programokat. Elindult 700 milliárdos keretösszeggel a Baross Gábor újraiparosítása program. A kkv-k-ra kiterjesztették a kamatstopot, mindez 60 ezer vállalkozásnak segít. Új nemzeti tőkeholding rendzser jött létre 1000 milliárd forintból - ismertette a lépéseket a komrányfő.

15:12

Orbán Viktor: Amíg Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, addig nem lehet eltüntenti az inflációt

Orbán Viktor felidézte, hogy több lépéssel küzdenek az infláció ellen. Bízik benne, hogy képesek optimális mértékben  beavatkozni a gazdaság működésébe. Az infláció okai nem Magyarországon vannak, hanem Brüsszel szabadította ránk a szankciós inflációt. Mindig is azt mondtuk, hogy a szankciók több kárt okoznak Európának, mint Oroszországnak - tette hozzá. A megemelkedett energiaárak mindent drágítanak - mondta a kormányfő.Amíg Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, addig nem lehet eltüntenti az inflációt. 

A legfőbb cél, hogy mérsékeljük az inflációt.

15:09

Naponta szenved el provokációkat Magyarország

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szükség van az Országgyűlés egyértelmű állásfoglalására a háború ügyében, és ezért támogatja a Fidesz-KDNP határozati javaslatát. Magyarországot egyre többen bele szeretnék kényszeríteni a háborúba - tette hozzá. Naponta szenved el provokációkat Magyarország, tartsunk ki ennek ellenére Magyarország érdekei mellett - mondta.

 15:08

Kína béketervét is támogatja Magyarország

Orbán Viktor elmondta, hogy 15 százalékkal emelkedett a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj összege 2023-ban, a 30 éves kor előtt gyermeke vállaló nőknek nem kell szja-t fizetnie. A kormányfő kiemelte, hogy rossz a háború az ukránoknak, oroszoknak, magyaroknak és rossz a világnak.A magyar kormány komoly aggodalommal figyeli, hogy Európa belesodródik a háborúba.

A magyar emberek úgy döntötte tavaly áprilisban, hogy a háborúból ki kell maradni, és nem szállítunk fegyvereket, és a kormány a béke pártján áll.Ebben a háborúban csak a veszteségek mértéke nő napról-napra, senki nem tud nyerni.

Ha ez a háború folytatódik, akkor a hiperinfláció és a gazdasági összeomlás fenyegetése folytatódik - tette hozzá. Könnyen világméretű lehet a háború. Tűzszünet és béketárgyalások kellenek - mondta a kormányfő. A világ nagy többsége is a békét támogatja. Kína béketervét is támogatja Magyarország - tette hozzá.

 15:04

Orbán Viktor: 4000 milliárdot vett ki a zsebünkből Brüsszel a szankciókkal

Orbán Viktor beszéde elején közölte, hogy két hónap telt el az Országgyűlés őszi ülése óta. Világossá vált, hogy az energiaárak nem térnek vissza a háború előtti szintre, a háború előtti árak háromszorosa a gázár.Magyarország 4000 milliárd forinttal költött többet energiára, mint 2021-ben, ezt a pénzt Brüsszel vette ki a szankciókkal a magyarok zsebéből.A magyar emberek nem értenek egyet a szankciós politikával - tette hozzá. 4,6 százalékos volt a gazdasági növekedés 2022-ben, és soha nem látott szintet ért el az export, és a tőkebehozatal.A KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNYT ÉS ÁLLAMADÓSSÁGOT IS SIKERÜLT CSÖKKENTENI.

15:01

Kezdődik a kormányfői felszólalás

Kezdődik a kormányfő felszólalása.

Háromnapos üléssel veszi kezdetét az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Napirend előtt szót kap Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló, és vita lesz az akkumulátorgyárakról. Később több mint három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el. Az eseményen részt vesz és felszólal a miniszterelnök is. 

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!