2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Nincs kibuvó, nincs kegyelem a gyermekek elleni bűncselekményekben + videó

A miniszterelnök a tavaszi ülésszak első ülésnapján elmondta, hogy Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia uralkodik. A parlamenti munkát a HírTV és Facebook-oldalunk élőben közvetíti.

  • Orbán Viktor: Nincs kibuvó, nincs kegyelem a gyermekek elleni bűncselekményekben + videó

A képviselők megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Czoma Kálmán (FKGP, független), Tóth Gyula (MSZP) és Tamássy István (SZDSZ) volt országgyűlési képviselőről, valamint Turgyán Tamás volt örmény nemzetiségi szószólóról, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el.

Zéró tolerancia

– Az elkövetőt meg kel büntetni, a büntetést pedig le kell tölteni. Nincs kegyelem – szögezte le. Mint jelezte, a jogszabályoknak is garantálniuk kell, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő, ezért fontos a ezeknek az áttekintése és szigorítása.

– A bicskei gyermekotthonban elkövetett bűncselekmények súlyos aggályokat vetnek fel. Vizsgálatot rendeltem el, ami minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjére vonatkozik. Átvilágítunk mindenkit – ismertette a Magyar Nemzet a kormányfő szavait. Kiemelte, hogy a gyermekek ellenelkövetett bűncselekmények erős indulatokat váltanak ki, ezért joggal várják el a hatóságoktól, hogy a legalaposabb vizsgálatokat végezzék el. 

„Magyarország erős és stabil ország. Egy köztársasági elnök-váltást úgy kell megoldania, hogy átmeneti zavar se keletkezzen az ország életében. Ennek úgy tudunk eleget tenni, ha az új köztársasági elnököt azonnal megválasztjuk” – mondta. Hozzátette: Sulyok Tamás az alkotmánybíroság elnöke. Óriási tapasztalat, tiszteletreméltó tudás, és vitathatatlan tekintély. A miniszterelnök szerint Magyarországnak most ilyen elnökre van szüksége. 

Megszavazzák a svéd NATO-csatlakozást

Orbán Viktor elmondta, támogatják, hogy Svédország csatlakozása megtörténhessen a NATO-hoz. Kiemelte, szerinte fontos, hogy mielőtt új tagot engedünk be a szövetségbe, rendezzük vitáinkat. A svédekkel való vitáink rendezésébe többen is megpróbáltak kívülről beavatkozni, ez azonban nem segítette, hanem hátráltatta az ügyet. Mint mondta, Magyarország nem hagyja, hogy kívülről diktáljanak neki. 

Békére van szükség

Szót ejtett róla, hogy két éve tört ki az orosz–ukrán háború, a pusztítás mértéke pedig felfoghatatlan. Emlékeztetett, hogy Magyarország legnagyobb humanitárius segítségnyújtásával támogatjuk Ukrajnát. – Ennek a konfliktusnak nincsen katonai megoldása. Véget kell vetni a háborúnak – húzta alá a kormányfő. Hozzátette: nem akarunk egy elhúzódó háború szomszédságában élni. Kiemelte, hogy a tűzszünetért és a békéért fognak dolgozni.

– Az előttünk álló ülésszak munkájához mindannyiuknak sok sikert kívánok – fogalmazott Orbán Viktor.

HírTV - Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!