2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kettős mérce a baloldalon

Ismét kettős mérce a baloldalon: amíg a baloldali politikusok további következményekről beszélnek Szájer József tette miatt, Lackner Csaba, Gajda Péter vagy Korózs Lajos továbbra is megőrizte politikai pozícióját. A miniszterelnök tegnap úgy nyilatkozott: Szájer József cselekedete nem elfogadható, és a politikus az egyetlen jó döntést hozta azzal, hogy lemondott.

  • Kettős mérce a baloldalon

Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.

Így nyilatkozott a miniszterelnök a Magyar Nemzetnek szerda délután, miután Szájer József volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást bejelentette. Ennek ellenére a baloldal további következményekről beszélt: a szocialisták EP-képviselője a történtek miatt egyenesen kormányváltást követelt.

A Gyurcsány-párt alelnöke pedig azt is kétségbe vonta, hogy a kormányfő nem tudott Szájer József magánügyeiről.

Arra Vadai Ágnes sem tudott válaszolni, hogy egy miniszterelnöknek tudnia kell-e egy politikus privát szférájáról. A politikus az ATV-ben azt elismerte, hogy az, hogy ki mit tesz szabadidejében, magánügy.

A kispesti korrupciós botránynak nincs következménye a baloldalon

Ezzel ellentétben a több mint egy éve kirobbant kispesti korrupciós botránynak a mai napig nincs következménye a baloldalon. Lackner Csaba – igaz már függetlenként – de továbbra is a kerület önkormányzati képviselője. Gajda Péter pedig többször hangoztatta: nem fog lemondani a polgármesteri székről, és erre sem pártja sem szövetségesei nem kérték.

A baloldali politikusok a kispesti botrány kirobbanása után felelősségre vonás helyett magyarázkodásba kezdtek.

Nem ez volt az egyetlen eset: Bíró László kampányát Budapest főpolgármestere és a teljes baloldal segítette az októberi, szerencsi időközi országgyűlési választáson, annak ellenére, hogy a jelölt korábban Budapestet "Judapestnek", az izraeli turistákat pedig "tetűcsúszdásoknak" nevezte. A baloldal ezekben az ügyekben beérte egy bocsánatkéréssel.

A kamuvideós Korózs Lajos sem mondott le

Legutóbb pedig a szocialista Korózs Lajos menesztését kérték a kormánypárti képviselők a Népjóléti Bizottság éléről, mert a politikus tavasszal egy magát mentőápolónak valló nővel készített interjút, de később kiderült, a nő hazudott. Az MSZP-s politikus pár héttel ezelőtt pedig egy olyan statisztikát osztott meg közösségi oldalán, amely négy évvel ezelőtti, ám Korózs Lajos a mai napig a bizottságot vezeti.

Hír TV

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!