2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kettős gyilkosság: gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatokra

A cigányság gyásznapjává nyilvánították a nagycsécsi kettős gyilkosság napját, amelyre gyertyagyújtással emlékeztek.

Gyertyagyújtással emlékeztek a nagycsécsi kettős gyilkosság áldozataira. A négy évvel ezelőtti támadásban egy 43 éves férfit és egy 40 éves nőt lőttek agyon, miután Molotov-koktélt dobtak a házukra. A romák elleni támadássorozatban ez volt az első, ahol halálos áldozatok voltak. A gyilkosság napját a cigányság gyásznapjává nyilvánították. A budapesti Szent István-bazilika előtti megemlékezésen részt vett Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat jogerősen elítélt elnöke és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi vezetője is.


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen 2008. november 3-án két embert öltek meg. Az áldozatok lefekvéshez készülődtek, amikor lángra lobbantották a házukat, majd agyonlőtték őket. Az eltelt időszakban közel félszáz tárgyalást tartottak az ügyben. Orvos- és fegyverszakértőket is meghallgattak, és az egyik vádlott lábnyomát is azonosították.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!