2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Kétszázötven milliót költött a kampány alatt a dollárbaloldal az ellenzéki üzenetek terjesztésére

A külföldi négymilliárdos támogatásból százmilliókat költöttek a dollármédia és a baloldal üzeneteinek terjesztésére - írja a Magyar Nemzet.

  • Kétszázötven milliót költött a kampány alatt a dollárbaloldal az ellenzéki üzenetek terjesztésére

A portál szerint ebből pénzelték azt, hogy a baloldal kampányát segítő tartalmak, minél hatékonyabban érjenek célba. Akik tudtak erről és akik ebben részt vettek, azoknak a magyar közéletből egyszer és mindenkorra távozniuk kell - jelentette ki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

250 millió forintot költött a dollárbaloldal az ellenzék üzeneteinek terjesztésére a kampányban - írja a Magyar Nemzet. A portál szerint a kormányellenes tartalmak elérését külön Facebook oldal és az Erősítő névre hallgató portál segítette. Csak a választás előtti héten húsz millió forintból népszerűsítette a Telex, a 24.hu, a 444.hu, és a Hvg.hu cikkeit.

A Magyar Nemzet megjegyezte, hogy a szavazás után inaktívvá váló portálon mintegy 12 ezer hirdetést adtak fel olyan tartalmak népszerűsítésére, amelyek a baloldali pártoknak kedveztek.

Az Erősítő nevű portál hátterében feltűnik mind a Bajnai Gordon fémjelezte DatAdat cégcsoport, mind pedig az Ezalényeg.hu médiabirodalom kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a tulajdonosi köre is.

Az Erősítő mögött álló kulcsfigura, a DatAdatban is tulajdonrésszel rendelkező Dessewffy Tibor. A Gyurcsány-Bajnai időszak háttérembere a képviselője annak az Észtországban bejegyzett társaságnak, ami az Erősítőt működteti és az adatkezelését is végzi. A Nemzeti Információs Központ szerint a DatAdat 34 millió forint értékben számlázott nekik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!