2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Kétmillió forintot hagyott az árverésen Kósa

2014. december 8., hétfő 12:17, frissítve: hétfő 12:44

Kétmillió forintért vett antik könyveket egy árverésen Kósa Lajos – írja a Blikk. Nem magának, hanem barátja megbízásából vásárolt antik könyveket egy budapesti árverésen – közölte a Fidesz ügyvezető alelnöke.

A lap úgy tudja, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Központi Antikvárium pénteki árverésén vásárolt be. Kósa Lajos sikeresen licitált Luther Márton 1532-es adventi prédikációjára, amelyet 280 ezer forintért vihetett haza, de csaknem negyedmilliót adott egy Füst Milán-, egy Márai Sándor-, illetve két Csokonai-kötetért, valamint egy 18. századi énekeskönyvért is. Félmilliónál szállt ki a licitből József Attila Nagyon fáj című dedikált kötetéért, de nem lett az övé egy Radnóti-hagyatékból származó Kisfaludy-színmű sem, amelynél csaknem 400 ezer forintig tartotta a licitet.

Kósa állítja, barátja megbízásából vette meg a könyveket

Nem magának, hanem barátja megbízásából vásárolt antik könyveket egy budapesti árverésen – közölte Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke közleményében azt írja, az árverésen saját magának csak két kötetet vásárolt 76 ezer forint értékben, a többi tételre barátja megbízásából licitált.

Forrás: Hír TV