2019. október 20.,
vasárnap, Vendel napja

Kéthetes edzőtáborba utazott Rio de Janeiróba az öttusa válogatott

Hír TV

2019. február 11., hétfő 22:20, frissítve: hétfő 22:54

A brazíliai felkészülésen a vb-címvédő női csapat minden tagja Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia, valamint a világbajnok Kasza Róbert is részt vesz.

A magyar csapat a brazil hadsereg vendége. Az együttműködés keretében a magyar edzők segítik helyi kollégáik munkáját. Az első héten kemény fizikai alapozás várt a sportolókra.

„Most vagyunk az edzőtábor felénél, elég nehéz volt az első hét, hidegből jöttünk a melegbe. És azért itt a magas páratartalom eléggé megfogja az emberi szervezetet. Szerencsére nagyon értékes egy héten vagyunk túl, következő hét az talán még nehezebb lesz, de utána egy picit én szusszanok, a többiek mennek az első világkupára, mert indul a szezon. Én a második világkupán fogok kezdeni és dolgozunk keményen, mert a legfontosabb verseny az idei évi hazai rendezésű világbajnoksága lesz”– nyilatkozta Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázó.

A hétvégén csak napi egy edzésük volt a sportolóknak, így egy kis városnézésre is jutott idő. A csapat felment a Megváltó Krisztus szobrához is. A válogatott szeretne jól szerepelni a szeptemberi, Magyarországon rendezendő világbajnokságon, ahol olimpiai kvótákat is osztanak majd.