2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Egy bolond százat csinál 13:00

Belföld

Két vízvezeték is eltört a XVI. kerületben

Egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték is eltört hétfő reggel a XVI. kerületi Veres Péter utcában, a szakemberek haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását - közölte a Fővárosi Vízművek az MTI-vel.

  • Két vízvezeték is eltört a XVI. kerületben

A közlemény szerint az 1949-ben lefektetett, 600 milliméter átmérőjű öntöttvas vezeték eltörése miatt kellett hétfő reggel teljes szélességben lezárni a Veres Péter utcát a Sárgarózsa utca és a Thököly utca között.

A nagy átmérőjű vezeték eltörése még nem okozott vízhiányt, de eltört egy kisebb, 150 milliméter átmérőjű lakossági ellátó vezeték is, ennek javításáig a Veres Péter utca 1. és 29. szám között vízhiánnyal kell az ott élőknek számolniuk - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a vízművek munkatársai mindent megtesznek a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása érdekében, de az csak a két vezeték együttes kezelése mellett lehetséges.

Átmenetileg a Farkashida utca 7-9. előtt található, szükségkúttá alakított tűzcsap nyújt lehetőséget ideiglenes vízvételezésre - jelezték.

Mivel a nagy átmérőjű vezetékből kiáramló, jelentős mennyiségű víz alámosta az útburkolatot, előreláthatóan mintegy 200 négyzetméternyi úttest és járda javítása lesz szükséges - írták, hozzátéve, hogy a Veres Péter utca érintett szakaszán az autóforgalom és a közösségi közlekedés is ellehetetlenült.

A tájékoztatás szerint jelenleg a kiáramlott víz szivattyúzása, a hiba feltárása és a munkagödör kialakítása folyik, ezt követően kerülhet sor a sérült vezetékek cseréjére, majd az útburkolat javítására.

Közölték, bár a szakembereik minden erejükkel arra törekszenek, hogy mielőbb helyreálljon a megszokott forgalmi rend, ez várhatóan több napot is igénybe vesz, a munka akár a hétvégéig is elhúzódhat.

A hibajavítást nehezítheti és lassíthatja, hogy több közművezeték is húzódik az út alatt, ami szükségessé teheti, hogy más közszolgáltatókkal is egyeztessenek, együttműködjenek - áll a Fővárosi Vízművek közleményében.

Újra a teljes útvonalon közlekedik a H8-as és a H9-es HÉV

Újra a teljes útvonalon közlekedik a H8-as és a H9-es HÉV, amely korábban egy-egy szakaszon nem járt a XVI. kerületi Veres Péter úton történt csőtörés miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő délután a BKK Info Facebook-oldalán.

Azt írták, a 44-es, a 45-ös, a 176E, a 276E és az 277-es autóbusz továbbra is terelve közlekedik.

Fotó: Kovács Péter, a főváros XVI. kerületének polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Már nincs életveszélyben Robert Fico

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!