2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Belföld

Két tulajdonos miatt öt hónapja gáz nélkül a társasház

Öt hónapja nincs gáz egy hatlakásos társasházban Szegeden. A szolgáltató még júliusban szivárgás miatt kötötte le a hálózatról az épületet, a javítás lakásonként 75 ezer forintba kerül. Két lakástulajdonos azonban nem hajlandó fizetni, így a társasház a javítást sem tudta elkezdeni.

„Nagyon hideg volt itt, úgyhogy a gyerekek nem pizsamában aludtak, hanem ruhában. Vastag ruhában aludtak, hogy estére ne fázzanak. Szóval ez nagyon… Még az ellenségemnek sem kívánnám azt a hideget, ami itt volt” – mondta Kolompár Angéla, aki öt gyermekével és férjével él a szegedi társasházban. Legkisebb lánya tüdőgyulladást kapott a tízfokos lakásban. „Egy krónikus beteg gyerekkel vagyunk itt, és nem kapunk semmi lehetőséget? És akkor nagyon nagy nehezen kaptam ezt a kis olajradiátort” – tette hozzá. A család havi százezer forintból él, az árammal működő radiátor miatt a villanyszámlájuk mostanában harmincezer forint.


A társasház hat lakásából négy önkormányzati tulajdonú, a két magántulajdonos lakása üresen áll. A bérlők részletekben fizetik a gázvezeték javításának rájuk eső költségét. Az egyik magántulajdonos viszont nem hajlandó állni a számlát, ő közös költséget sem fizet egy ideje, felhalmozott tartozása több százezer forintra rúg.

„Ilyen, speciális tulajdonjogi helyzetek esetén előállhatnak ilyen esetek, a magántulajdonos nem fizet. Azt el kell, hogy mondjuk, hogy az IKV Zrt.-nek nem kötelessége, és nem is teheti meg nyilvánvaló mint közös képviselő, hogy bármilyen tulajdonostárs miatt fizetést eszközöljön” – ezt Szilágyi Tímea, az IKV Zrt. társasház-kezelési csoportvezetője mondta.

A nem fizető lakástulajdonosra jutó javítási költséget a társasház megelőlegezi és később megpróbálja behajtani rajta. A Hír TV úgy tudja, hogy a bérlők a karácsonyt már melegben tölthetik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!