2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Mecsekpölöskén polgármestert, Cirákon pedig önkormányzati képviselőket választanak.

  • Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

A Baranya vármegyei Mecsekpölöskén azért rendeznek választást, mert az előző településvezető, a községet 2010 óta irányító Papp István nyugdíjba vonulása miatt januárban lemondott posztjáról. A választáson egyetlen, független jelölt indul, rá a Komlótól néhány kilométerre északra fekvő község mintegy 350 választópolgára egy szavazókörben voksolhat.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Cirákon a képviselő-testület négy tagját választják meg, mert a község önkormányzatának képviselői idén január 26-án lemondtak. A képviselői mandátumokért négyen indulnak, mindannyian függetlenek. A választói névjegyzékben mintegy 470-en szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Somogy vármegyei Büssü és a Nógrád vérmegyei Romhány roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna, de ezek a választások a szükséges számú jelöltek hiányában elmaradnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!