2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Két hónap alatt 280 ezer aláírás Hadházy kezdeményezésére

Eddig 280 ezer aláírás gyűlt össze az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló népszavazás kiírásához – erről Hadházy Ákos számolt be a Momentum elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

  • Két hónap alatt 280 ezer aláírás Hadházy kezdeményezésére

Fekete-Győr András megerősítette, hogy a Momentum is támogatja a 2 hónapja kezdett aláírásgyűjtést, és elérhetőnek tartják a célul kitűzött 1 millió szignó összegyűjtését. Hadházy Ákos arra hívta fel a figyelmet, hogy a héten az Európai Csalás Ellenes Hivatal lezárta a Farkas Flórián nevével fémjelzett Híd a Munka világába programról szóló vizsgálatot. Hadházy szerint erről a programról maga a kormány is elismerte, hogy lopás történt, vádemelés mégsem történt az ügyben.

„Nagyon fontos ezzel az üggyel kapcsolatban is elmondani, hogy itt elkezdett elvileg nyomozgatni a magyar – idézőjeles – bűnüldöző hatóság, sőt meg is állapította, hogy már nem csak gyanúja van a lopásnak, hanem megállapította, hogy itt tényleg lopás történt. De nem megvádolta Farkas Flóriánt a fő elkövetőt, hanem átrakja minden félévben, évben egy újabb és újabb helyszínre a nyomozást, el lehet vinni mindig kamionnal a papírokat és lehet kezdeni elölről a nyomozást. Tehát Farkas Flórián ügye is gyönyörűen megmutatja, hogy miért van szükség az Európai Uniós ügyészségre” – nyilatkozta Hadházy Ákos. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!