2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Belföld

Két furgonban is határsértőkre bukkantak a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen

Két furgonban 28 személyt találtak az elmúlt éjszaka a román hatóságok a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen - közölte honlapján a román határrendészet.

  • Két furgonban is határsértőkre bukkantak a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen

Az első illegális bevándorló csoport szerda este 23 órakor került elő egy Bulgáriában bejegyzett furgonból, mely az iratok szerint műanyag ablakkereteket szállított Bulgáriából Franciaországba. Az egymás mellé illesztett keretek által kialakított rejtekhelyről hat felnőtt férfi és egy kiskorú fiú került elő, akik szíriai, egyiptomi és törökországi állampolgároknak mondták magukat, és közölték: Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

Másfél órával éjfél után egy Törökországban bejegyzett furgon Romániából való kilépésre jelentkezett, amely az iratok szerint autóalkatrészeket szállított Törökországból Németországba. Ebből a furgonból húsz szíriai férfi és két ugyancsak szíriai kiskorú került elő. Szintén azt vallották, hogy Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

A járművezetők ellen mindkét esetben embercsempészet, a bevándorlók ellen pedig illegális határátlépési kísérlet miatt indult vizsgálat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!