2024. 06. 28. Péntek Levente, Irén napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Balaton hullámain 03:00

Belföld

Két évtizedes ellenzéki vezetés ért véget Gyöngyösön + videó

Véget ért a két évtizedes ellenzéki városvezetés Gyöngyösön - jelentette ki a település megválasztott polgármestere a Magyar Nemzetnek. A kormánypárti Szókovács Péter hatalmas fölénnyel győzte le a polgármesteri címért küzdő vetélytársait. A leendő városvezető elmondta: az eddigi baloldali vezetés sok mindent elmulasztott. Szerinte az, hogy a város nem használta ki lehetőségeit, nem fejlődött, most visszaköszönt.

  • Két évtizedes ellenzéki vezetés ért véget Gyöngyösön + videó

Gyöngyösön rendnek kell lennie! Ez egy nagyon széles spektrumú meglátás, és nagyon széles programot jelent, de azt gondolom, hogy azt a jövőképet, amit a gyöngyösiek is látni szeretnének, meg tudjuk valósítani

– mondta Szókovács Péter Gyöngyös leendő polgármestere, aki egy kisebb megszakításokkal két évtizedes ellenzéki városvezetés után nyerte el a szavazók bizalmát.

A Fidesz-KDNP, városom szeretlek egyesület színeiben indult Szókovács Péter a Magyar Nemzetnek elmondta: a korábbi vezetésnél hiányzott a megfelelő kommunikáció, nem volt hatékony kapcsolat a vállalkozásokkal, és a civil szférával is nagyon sok konfliktusuk volt. Ezen a szemléletmódon szeretnének változtatni, tette hozzá a megválasztott polgármester.

Emellett beszélt a lapnak az önkormányzati ingatlanok állapotáról, és a települést fenyegető kivándorlásról is.

Gyöngyös lakosságszáma nagyon nagy arányban csökkent, drasztikusan. A hasonló városok tekintetében is az ötödik helyen van Gyöngyös. Ezzel, hogy fiatalokat veszít el, azzal, hogy azok a fiatal családok kiköltöznek, vagy elköltöznek Gyöngyösről, a gazdasági helyzetét is nagyban befolyásolja a városnak. Úgyhogy ezen változtatni kell. És ezeknek az összességével, ennek a programnak a kidolgozásával én azt gondolom, hogy az elkövetkezendő évtizedben fejlődő pályára állíthatjuk Gyöngyöst – hangsúlyozta Szókovács Péter, majd hozzátette: Ez a fajta városkép, amit most Gyöngyös ad, az elmúlt két évtized ellenzéki városvezetésének lenyomata.

Hát ha az állam hirdethet milliárdokért, akkor talán mi is pár tíz milliót rákölthetünk saját ötéves munkánk bemutatására – mondta Hiesz György, Gyöngyös korábbi polgármestere.

A jelenlegi baloldali, oltásbotrányáról híresé vált polgármester Hiesz György, a kampányban saját sikereként hirdette azokat a fejlesztéseket, amit többek közt a kormánynak vagy az Európai Uniónak köszönhet.

Mindezt közpénzből újonnan kihelyezett óriásplakátokon hirdette.

A most visszavonuló Hiesz György annyira elégedett lehetett városvezetői múltjával, hogy a választások előtt néhány héttel saját magának adományozott díszpolgári címet. Amikor a HírTV erről kérdezte volna, közvetlen kollégája, bizalmasa kiverte munkatársunk kezéből a mobiltelefonját. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!