2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Két és fél ezer gyermeknek könnyítették meg az életét

2500 szemüveget osztott ki rászoruló gyermekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az utolsó darabokat a szervezet elnöke, Kozma Imre atya személyesen adta át egy testvérpárnak.

A Máltai Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsoportja egészségügyi szűrések során tapasztalta, hogy a leghátrányosabb helyzetű családokban élő gyengén látó gyermekeknek nincs szemüvegük. Az orvosok szerint sokszor azért teljesítenek rosszul az iskolában, mert csak elmosódott foltként látják a táblát. Szüleiknek pedig arra nincs pénzük, hogy megvegyék a szemüvegeket.

– A program keretében számtalan jót sikerült tenni az egész Kárpát-medencében, 2496 gyerek kapott szemüveget, mégpedig olyan szemüveget – a keretekre gondolunk elsősorban –, amit ők választhattak. Már másképp látják a világot – mondta Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elítélték a Gellért-hegyi rablóbandát

Elítélték a Gellért-hegyi rablóbandát

Jogerősen 2-3 éves börtönbüntetéseket szabott ki a fiatalkorúakból álló Gellért-hegyi rablóbanda ügyében a Fővárosi Törvényszék hétfőn - tudatta a bíróság sajtóosztálya közleményben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!