2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kérinek nem volt ínyére a Hír TV

Megsértődött a Hír Televízióra Kéri László. A televízió a múlt hónapban számolt be arról, hogy Szekeres Imre jászapáti fórumán a baloldali politológus alpári stílusban beszélt, többször is sértegetve a kormánypárt politikusait. Ezek után a Lendvai Ildikóval közösen tartott csütörtök esti fórumáról Kéri László legszívesebben kitiltotta volna a Hír TV-t.

A XVIII. kerületi közéleti kávézó csütörtök esti Ütköző címmel tartott beszélgetésén zavarta Kéri Lászlót a Hír TV kamerája. A fórum vendégei sem látták szívesen a televíziós stábot, többen el is akarták zavarni a nyilvánosnak meghirdetett rendezvényről tv munkatársait. A kedélyeket Simon Gábor, a kerület szocialista képviselőjelöltje próbálta megnyugtatni. „Ez egy nyilvános rendezvény. Nem tesszük meg nekik azt a szívességet, a Hír TV-nek, hogy csomagoljon össze, menjen el” – mondta Simon Gábor.

A baloldali vonzalmát soha nem tagadó politológust azonban a későbbiekben is zavarta a Hír TV jelenléte. „Nem tudom meg tudtam-e értetni magam, mert állandóan arra figyeltem, hogy önöknek ne adjak olyasmit, amivel megint hülyét tudnak csinálni belőlem” - jegyezte meg. Kéri László folyamatos megjegyzései és a közönség elégedetlenkedése miatt Simon Gábor végül meggondolta magát, és kizavarta az újságírókat, köztük a Hír TV-t is.

Az ettől kezdve nem sajtó nyilvános eseményen egy kamera mégis bent maradhatott. „Van egy kamera, ami az MSZP.hu-ra rögzít, vágott anyag lesz, senkinek az arca nem lesz benne, csak a válaszadásnál lesz, mi csinálunk belőle egy rövidke kis filmet” – közölte Simon Gábor.

A stáb elzavarása után is téma maradt a Hír TV, még Lendvai Ildikó is megjegyzést tett. „Egyben van vitánk Lacival, de ez ma már atipikus vita, csak kéjelgek, hogy nincs Hír TV és egymással is vitatkozhatunk” – mondta Lendvai Ildikó. A fórum végén a szocialista Simon Gábor azt is sérelmezte, hogy az újságírók kellemetlen kérdéseket tesznek fel a politikusoknak.

Kéri László már egy hónappal ezelőtt sértődött meg a Hír TV-re. Akkor a híradó arról számolt be, hogy Jászapátiban, a szocialista Szekeres Imre fórumán alpári stílusban beszélt a kormánypártokról és a Fidesz szóvivőjét sértegette. Akkori megjegyzései miatt még az MSZP elnöke, Mesterházy Attila is elhatárolódott tőle.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!