2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Kerékpárutak újultak meg a Dunakanyarban

2021. április 9., péntek 07:20

64 millió forint kormányzati támogatásból újultak meg a kerékpárutak a Dunakanyarban. Sződliget és Vác, valamint Vác és Verőce között több mint három kilométeren cserélték ki az aszfalt burkolatot, és erősítették meg az új futófelületet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei.

Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus, így a kiemelt turisztikai célpontnak számító Dunakanyarban nagy terhelésnek vannak kitéve a kerékpárutak. A Sződliget és Vác, valamint a Vác és Verőce közti szakaszon a pálya ártéri erdős környezetben halad, így a fák gyökerei, valamint az időjárás erősen kikezdi az útburkolatot. 

A kerékpáros turizmus fejlesztése kiemelt cél a Dunakanyarban. Ezért fogott össze a MÁV és a MAHART, így mind a vonatokon, mind pedig a kirándulóhajókon van lehetőség a kerékpárszállításra. A térségben futó bicikliutak egyes szakaszait különleges technológiával erősítették meg.

A Dunakanyarban a nyitás után dinamikusan felfutó turistaszezonra számítanak, így a MÁV, és a MAHART ennek megfelelően alakítja majd a menetrendjét.

HírTV