2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csinibaba

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 22:15

Belföld

Kérdéseket vet fel a szigetvári rekreációs központ helyzete + videó

A szigetvári FIDESZ-KDNP frakció javaslatára vizsgálóbizottságot állított fel a város képviselő-testülete.

  • Kérdéseket vet fel a szigetvári rekreációs központ helyzete + videó

A turista csalogatónak szánt rekreációs központ 6 hónap helyett 6 év alatt készült el. Eredetileg 640 millió forintba került volna, végül 1,3 milliárdot fizettek ki a kivitelezőnek. úgy, hogy időközben a tartalmat is csökkentették. Nem épült meg többek között a szabadtéri felnőtt és gyermekjátszótér sem. Ami végül megvalósult, ott viszont a problémák már az építkezés kezdetén jelentkeztek.

Sziber Péter, önkormányzati képviselő, FIDESZ-KDNP, Szigetvári Közgyűlés: "Az első kivitelező már az alapépítést elrontotta. Innentől kezdve az összes, ami erre épül, tehát minden félresikerült a legutolsó pillanatig. A vakolat omladozik már most az épületen. A legfontosabb, hogy a funkcióját nem látja el."

Nemrég az is kiderült, az önkormányzatnak több mint negyed milliárd forintot vissza kell fizetni, mert a baloldali városvezetés több esetben duplán fizetett a kivitelezőnek.

Fazekas Róbert, polgármesterjelölt, Szigetvár, FIDESZ-KDNP: "262 millió forint visszafizetés terhe terheli az önkormányzatot kettős finanszírozás miatt. Ami azt jelenti, hogy olyan számlákat fizettünk ki még egyszer, amit egyszer már kifizettünk."

A kormánypárti képviselők javaslatára felállított vizsgálóbizottság feladat lesz kideríteni, személy szerint kik a felelősek az elrontott beruházásért. Fazekas Róbert a nemzeti oldal polgármester-jelöltje szerint nem kizárt, hogy az ügyben rendőrségi feljelentést tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó – Hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi? + videó

Ottó – Hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi? + videó

Az Ottó közéleti riportműsor mai témája, a háború, azon belül pedig, hogy hogyan hat ránk a háborúpárti lobbi. Erről Horváth Józsefet, az Alapjogokáért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük. Második riportunkban a hajléktalan kérdést vesszük górcső alá, és ellátogatunk a Rákóczi térre is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!