2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Belföld

Kepes András: Most már a Telextől is felfordul a gyomrom

Kepes András a Telex vendége volt, azon apropóból, hogy új könyve jelenik meg Két macska voltam címmel. Az egykori tévés személyiség szerint a lap kontextusából kiragadott kijelentéseket emelt ki - írta meg a Mandiner.

  • Kepes András: Most már a Telextől is felfordul a gyomrom

A lap korábban az interjú kapcsán emlékeztetett, Kepes András író, egykori tévés volt a Telex Most jövök című műsorának vendége, ahol sok mindenről beszélgettek, az egész életpályája és természetesen az új kötete is szóba került.

Fábián Tamás, a Telex újságírója azonban nem tévesztette szem elől a valódi célt, a kormány valamilyen formában megvalósuló ekézését,

ezért addig forgatta a beszélgetés kerekét, amíg Kepes az alábbiakat ki nem mondta: „a Kádár-rendszerben intelligensebb vezetői voltak az állami médiának, a jelenlegi hatalmat kizárólag a saját zsebe érdekli, az emberekből kinevelték a szolidaritást, a társadalmat pedig apátia és reménytelenség jellemzi”.

„Nem véletlen, hogy miközben a magyar sajtó presztízse a rendszerváltás idején 100 pontos skálán 73-75 pont volt, a legutóbbi, 2022-es felmérés szerint a magyar lakosság 9%-a hisz feltétel nélkül a sajtóban, a 64% pedig egyáltalán nem!”– írta Kepes András a Facebook-oldalán.

Kepes András a bejegyzésében kiemelte, hogy a másfél órás beszélgetésnek a Telex azt a címet adta, hogy: „Az Origótól felfordul a gyomrom”. Szerinte ezzel kizárólag a napi politikát érintő, kontextusából kiragadott kijelentéseket emelt ki a lap a podcast felvezetésében.

„Ha a Telexnek a beszélgetésünk arról szólt, mint amit a címben és a felvezetésben jeleztek, akkor most már a Telextől is felfordul a gyomrom”

– írta Kepes András.

Az Origo szerint nem tudni, ki a gyávább

Az oldal szerint Kepes kvázi bocsánatot kért a teljesen ízléstelen kijelentése miatt, de valójában csak saját magát szeretné menteni.

Ezután a Telex szintén gyáva módon megváltoztatta az "interjú" címét. Majd jött a még szánalmasabb fordulat: Kepes András a Facebookon hízelkedő mondatokkal dicsérte a Telexet, hogy megváltoztatta a címet

- mutatott rá az Origo.

Hogy ki a gyávább, Kepes vagy a Telex? Erről indított szavazást az Origo

Borítókép: Kepes András, fotó: képernyőfotó, a telex.hu YouTube-csatornája

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!