2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Kémügy: újabb információkat vizsgálhatnak

Újabb információkat vizsgálhat a nemzetbiztonsági bizottság a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőit érintő kémügyben. A jobbikos tag szerint ezek alátámasztják a korábbi vádakat. A 80 évre titkosított ügy iratait az emberi erőforrások minisztere nyilvánosságra hozná.

Másfél hónapja majdnem három év börtönre ítélték Szilvásy Györgyöt a Gyurcsány-kormány titokminiszterét és a volt titkosszolgálati vezetőket kémkedés vádjával. Az ügyet 80 évre titkosították. Az emberi erőforrások minisztere nyilvánosságra hozná az iratokat. „Nem az volt a céljuk, hogy az ország belső és külső biztonságára figyeljenek oda, hanem az, hogy valamifajta részben párttevékenységre használják, vagy pedig idegen befolyás alá vigyék, vagy engedjék a titkosszolgálatokat. Nem egyszerűen egyedi esetről van szó, hanem egy funkcionális zavarról, amit a politika okozott” – mondta Balog Zoltán.

A szocialisták továbbra is kiállnak Szilvásy György mellett. „Nagyon szívesen fűznék még véleményt ehhez a vádhoz, amelyet Balog miniszter megfogalmaz, de semmit nem tudunk a Szilvásy-ügyről, tehát a széles közvélemény abszolút tájékozatlan az okok és a történtek felől” – reagált Tukacs István MSZP-s képviselő.


A kémperben született ítélet miatt júliusban már összehívták a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését, a testület a bírósági iratokba betekintést kért, de ezt a debreceni törvényszék megtagadta. A Jobbik szerint az ügy nincs lezárva, szeptemberben várhatóan erről is tárgyalnak majd. Az sem kizárt, hogy a Laborc Sándor, volt NBH vezér és az olajbűnöző Portik Tamás találkozóit vizsgáló bizottság ülésén foglalkoznak a kérdéssel, a Jobbik szerint ugyanis lehet összefüggés. „Nem tudok konkrétumról beszámolni, de vannak olyan információk, amelyek minimum érdekesek, amelyek alá tudnak támasztani ma még csak vádakat. Lesznek politikai felelősök” – közölte a Jobbik a szóvivője.

A minősítés miatt az új információkról Mirkóczki Ádám nem mondhatott részleteket. A kémper másodfokon várhatóan szeptember elején folytatódik, az ügy részleteiről a Heti Válasz írt korábban. A lap információi szerint a 2006-os választások után orosz különítmény vizsgálhatta át az NBH munkatársait. A cél pedig az lehetett, hogy az információkkal Oroszország meghatározó befolyást szerezzen a nemzetbiztonsági védelem alatt álló Mol-ban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékonysági Nőegylet

Radar - Jótékonysági Nőegylet

Első alkalommal rendezett jótékonysági futást és családi napot a Pécsi Jótékony Nőegylet. A szervezet az utóbbi években igyekszik a fiatalok felé nyitni. Több olyan akciójuk van, mely ezt célozza. Törekvésüknek köszönhetően taglétszámuk csaknem a duplájára nőtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!