2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kedvezményes feltételek mellett mentenék meg a devizahitelesek otthonait

Kedvezményesen vásárolhatják vissza ingatlanjaikat az Eszközkezelőtől a bedőlt hitelesek – erősítette meg Fónagy János a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az elmúlt 7 évben 36 ezer ingatlan került a Nemzeti Eszközkezelőhöz, a visszavásárlási lehetőség pedig eddig is élt, de egy törvénytervezettel most ezt még jobban elősegítenék.

Visszavásárolhatják a bedőlt devizahitelesek a Nemzeti Eszközkezelőnek felajánlott ingatlanjaikat. Fónagy János, nemzeti vagyonért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta: ez a lehetőség eddig is fennállt a hitelesek részére, az elmúlt években 1400-1500-an éltek is ezzel.

Az államtitkár visszatekintett, hogy a kormány otthonteremtő programja 2011-ben indult. Ennek keretében forintosították a devizahiteleket, árfolyamgátat vezettek be, „azért, hogy a családok otthonait megmentsék”.

„Most jutott el oda a kormány, hogy a gazdasági helyzetnek köszönhetően lehetőséget biztosítson a hitelesek számára ingatlanjaik visszavásárlására” – mondta.

Az elmúlt 7 évben 36 ezer ingatlant vett át az eszközkezelő. Ezeket most kedvezményesen – az ingatlan helyétől függően 15-25-35 százalékos kedvezménnyel – vásárolhatják vissza a bedőlt hitelesek.

Fónagy János hangsúlyozta: egyösszegű visszavásárlás esetén a adás-vétel összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az Eszközkezelő átvette az ingatlant a hitelestől. Továbbá az árból levonják az eddig befizetett bérleti díjak összegét, a tranzakció pedig illetékmentes.

Azoknak, akik nem tudják egy összegben visszavásárolni ingatlanjukat, maximum 30 éves futamidejű részletfizetésre van lehetőségük, a törlesztő pedig nem haladhatja meg azt az összeget, amit eddig bérleti díjként fizettek.

A törvényt várhatóan jövőhéten fogadja el az Országgyűlés. A hiteleseket jövő év március 31-ig értesítik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

A CPAC Hungary margójára

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatójának a Magyar Nemzetben megjelent véleménycikke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!