2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

KDFSZ: kivonulással fenyeget a Spar

  • KDFSZ: kivonulással fenyeget a Spar

Kivonulással és külföldi vendégmunkások alkalmazásával fenyegette meg munkavállalóit a Spar üzletlánc vezetősége – erősítette meg a Magyar Nemzet információit a Hír TV-nek Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) korábban felügyeleti eljárást kezdeményezett, mert több szakképzett dolgozója nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot kapta meg alapbérként. A szakszervezet az adóhatóságnál is feljelentést tesz.

„Így próbálnak befolyással bírni az ott dolgozó munkavállalókra, sokan féltik a munkahelyüket és előfordul az, hogy kilépnek a szakszervezetből az emberek és nem azért mert elégedetlenek a szakszervezet munkájával, hanem elmondják hogy félnek. Sajnáljuk, hogy a 21. században Nyugat-Európából Magyarországra jön egy ilyen kereskedelmi vállalat, közel 30 éve itt van és ezt az attitűdöt, ezt a stílust a demokratikus Magyarországon, az Európai Unióban megengedheti magának, és azt gondolja hogy ez a magatartás, ez a stílus elfogadható. Mi ezzel szemben mindent meg fogunk tenni és fel fogunk lépni” – mondta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A Spar Magyarországnál nincs bérvita, a cég nem vonul ki Magyarországról – ezt az üzletlánc közleményben közölte. Kiemelték azt is, hogy 13 ezer munkavállaló után fizetnek adót, járulékot, és idén 7 és fél milliárd forintot fordítottak bérfejlesztésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!