2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kávézás közben elbeszélgethettek a rendőrökkel

Kávé mellett kérdezhettek és beszélhették meg problémáikat a rendőrökkel a szolnokiak. A Police Coffee elnevezésű rendezvénysorozatot a rendőrség és a lakosság közti párbeszéd javítására indította el a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és egy országos üzlethálózat.

Többek közt jogi, önvédelmi és közlekedésrendészeti kérdésekben fordultak a rendőrséghez a Police Coffee szolnoki állomásán a polgárok. „Hasznosnak tartom, nagyon jónak tartom, hogy vannak ilyen kávézásra alkalmas lehetőségek, hogy el lehet így beszélgetni” – mondta Fehér Henrietta szolnoki lakos.

A Police Coffee elnevezésű eseménysorozat célja, hogy a polgárok és a rendőrök hétköznapi környezetben, kötetlenül beszélgethessenek az őket érintő problémákról és azok megoldási lehetőségeiről.

„A rendőrségi hivatalba eleve nem azért jönnek be az állampolgárok, hogy a problémáikat megosszák velünk, hanem egy akkor fennálló bűncselekmény vagy szabálysértés miatt kívánnak egy minél előbbi eredményes eljárást megindítani” – véli Nagy Attila, a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a lakossági fórumokon szerzett tapasztalatokat a kormány felé is továbbítja, így még több olyan intézkedés születhet, melyek a közbiztonságot növelik. „Számos nagyon jó, hasznos, hasznosítható tapasztalatot, véleményt fogalmaznak meg az emberek, természetesen más a probléma Debrecenben, más Szombathelyen, más adott esetben Bátonyterenyén” – mondta Hatala József elnök.

A rendezvénysorozaton eddig már több mint ezer ember beszélgethetett a rendőrökkel kávézás közben – ennek helyszíneit egy országos üzletlánc biztosítja. „Próbálunk a társadalom számára segítséget nyújtani, és úgy gondoljuk, hogy a Police Coffee nevű programsorozat mindenképpen egy ilyen esemény” – nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A Police Coffee következő állomása három hét múlva Vácon lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!