2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Katonai tiszteletadás mellett fogadta Orbán Viktor laoszi kollégáját

  • Katonai tiszteletadás mellett fogadta Orbán Viktor laoszi kollégáját

Katonai tiszteletadással fogadta Orbán Viktor a laoszi kormányfőt. Thonglun Sziszulit a kormányfő a Karmelita kolostorban látja vendégül. Laoszi kormányfő utoljára 1976-ban tett hivatalos látogatást Magyarországon. A gyorsan fejlődő ország fontos befektetési lehetőséget jelent Magyarország számára.

„Rendkívül értékes volt Magyarország számára, hogy a miniszterelnök úr regionális kitekintésben is tájékoztatást adott, és ezzel segítette azt, hogy Magyarország a dél-kelet-ázsiai térségben is biztosan tájékozódhasson. Mi hálásak vagyunk a miniszterelnök úrnak, amiért tanácsokat adott nekünk, hálásak vagyunk a gazdasági együttműködésért, az oktatási együttműködésért, és hálásak vagyunk a barátságért, köszönjük szépen” – mondta a kormányfő.

Gazdaságilag is profitálhat Magyarország

Stratégiai szintre emelik Magyarország és Laosz együttműködést – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter, miután a laoszi külügyminiszterrel tárgyalt. Szijjártó Péter kiemelte: Laosz Magyarország tradicionális partnere, a világ egyik leggyorsabban fejlődő térségében. A tárcavezető hozzátette: a 2000-es években Laosz végig 7 százalék fölötti gazdasági növekedést tudott felmutatni, ezért az együttműködésből Magyarország gazdaságilag is profitálhat.

„A magyar külpolitika és külgazdasági stratégia sikerének egy világos bizonyítéka az, ami Laosz vonatkozásában történik, hogy igenis lehet magyar vállalatokat külpiaci sikerekhez segíteni még oly távoli térségekben is, csak ehhez a megfelelő gazdasági és diplomáciai eszköztárat kell használni, a magyar–laoszi kapcsolat esetében ez pedig teljes mértékben így van” – mondta a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!