2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 09:50

Belföld

Kaszálnak a baloldali tanácsadók Kispesten

A baloldali polgármester panaszai ellenére több mint tízmillió forintot fizetett ki tanácsadásért.

  • Kaszálnak a baloldali tanácsadók Kispesten

„Egy nagy kövér NULLA. Ennyit ad vissza a Kormány abból, amit elvett Kispesttől” – ezzel kezdte bejegyzését a közösségi oldalán Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere. A politikus többek között arról írt, hogy a kerülete mennyire rossz anyagi helyzetben volt már a tavalyi évben is.

A baloldal emberei jól keresnek

Ehhez képest azonban az AdatRadar kiderítette, hogy a baloldal emberei kifejezetten jól kerestek. Minden kiadott juttatást összesítve

a kispesti önkormányzat hozzávetőleg 12,5 millió forintot fizetett ki tanácsadóknak.

Dr. Béja Julianna az oldalnak elárulta, hogy Varga Attila párbeszédes alpolgármester 2020-ban bruttó 700 ezer forintot kapott. Emellett Gajda a civil pályázatokkal kapcsolatos tanácsadások címén 2019 és 2021 között körülbelül 5 millió forintot fizetett ki az önkormányzat két tanácsadójának. Közülük az egyik a DK-s Molnár Attiláné volt.

A lista tovább folytatódik

A fentiek mellett további 1,7 millió forintot kapott Pál Tibor, a IX. kerület korábbi szocialista polgármestere a „Kispest és Ferencváros közötti kapcsolatok erősítéséért”. Szintén juttatásban részesült – mégpedig 1,2 millió forintban – a momentumos Sziklai Zsolt az „informatikai és információs nyilvánossági” tanácsadásáért.

A lista tovább folytatódik, 2021. április 1-jétől határozatlan ideig havi 450 ezer forintban részesül a Práter Ingatlankezelő Bt. két tagja is ingatlangazdálkodási tanácsokért. Év végéig ez 4,5 millió forintot jelent. A szóban forgó cég ugyanarra a IX. kerületi címre van bejegyezve, mint egy azonos nevű és profilú kft., ami ellen 2018-ban végelszámolást hajtottak végre. Ugyanebben az évben alapította az utóbb említett betéti társaságot Ábel Csaba és Ábel Máté.

AdatRadar/Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!