2020. augusztus 5.,
szerda, Krisztina napja

Kásler: Soha nem volt még ilyen mértékű fejlesztés

Hír TV

2018. december 20., csütörtök 19:56, frissítve: csütörtök 21:11

Még a kiegyezés utáni időszakban sem volt ekkora mértékű fejlesztés az egészségügyben mint napjaikban – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint jó helyre pattan a pénz, a dél-budai szuperkórház pedig Európában is egyedülálló lesz.

Kásler Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta: eddig 500 milliárd forint ment a vidéki egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, most pedig 700 milliárd megy Budapest és környékére.

„Ilyen mértékű fejlesztés soha nem volt, még a kiegyezés utáni időszakban sem”.

Január elsejétől átalakítják az ország 59 sürgősségi betegellátó osztályát. A nem súlyos eseteknek létrehoznak egy úgynevezett akut alapellátó egységet. Kásler Miklós közölte, hogy az átszervezésre 650-660 millió forintot szán a kormány.

„Mivel célirányosan szortírozzák a beteget, tehát meghatározzák, hogy kinek van szüksége azonnali életmentő, súlyos, magas fokú készültséget, szakmai tudást igénylő beavatkozásra, és azt mondják, hogy az alapellátásban is el lehetne ezt a panaszegyüttest, tünetegyüttest látni, úgyhogy ő ne tartsa fel az azonnali ellátásra szoruló beteget, hanem átirányítják a kórháznak abba az új egységébe, amit akut alapellátó egységnek nevezünk” – mondta a miniszter.

Tekintse meg a teljes interjút: