2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Kásler: Jó helyre pattan a pénz

A betegségek megelőzésére alapozza új egészségpolitikáját a kormány – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett: az Egészséges Budapest Programban 700 milliárd forintból fejlesztik a közép-magyarországi régió egészségügyi ellátását. A miniszter szerint jó helyre „pattan” a pénz.

  • Kásler: Jó helyre pattan a pénz

Az elmúlt két hétben több az egészségügyet érintő bejelentés történt. A többi között 480 millió forint megy az ápolóképzésben résztvevő hallgatóknak, előrehozzák az ápolók és védőnők béremelését, 700 millió forintot költenek a budapesti és a budapesti környéki centrumkórházak megépítésére, fejlesztésére. Továbbá átalakítják az alapellátást, valamint a sürgősségi betegellátást.

„Átalakítjuk az egészségügyi ellátást, a megelőzésen lesz a hangsúly, hogy az emberek minél tovább éljenek betegségek nélkül” – mondta Kásler Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, hozzátéve: úgy látszik, hogy az ellenzék ingerküszöbét nem érték el ezek az intézkedések – utalt a tüntetésekre a miniszter.

Kásler Miklós emlékeztetett: eddig 500 milliárd forint ment a vidéki egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, most pedig 700 milliárdot fordítanak Budapestre és környékére.

„Ilyen mértékű fejlesztés soha nem volt, még a kiegyezés utáni időszakban sem.”

A miniszter beszámolt, hogy január elsejétől átalakítják az ország 59 sürgősségi betegellátó osztályát. A nem súlyos eseteknek létrehoznak egy úgynevezett akut alapellátó egységet. Kásler Miklós közölte, hogy az átszervezésre 650-660 millió forintot szán a kormány.

„Mivel célirányosan szortírozzák a beteget, tehát meghatározzák, hogy kinek van szüksége azonnali, életmentő, magas fokú szakmai tudást igénylő beavatkozásra, és azt mondják, hogy az alapellátásban is el lehetne ezt látni, úgyhogy ő ne tartsa fel az azonnali ellátásra szoruló beteget, hanem átirányítják a kórháznak abba az új egységébe, amit akut alapellátó egységnek nevezünk” – mondta a miniszter.

A miniszter a három nagy centrumkórházról is szót ejtett: a dél-budai, a dél-pesti, illetve a Honvédkórház, „de idesorolom a János Kórház megújítását”.

„A dél-budai szuperkórház Európában is egyedülálló lesz.”

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!