2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kásler: 300 millió forintból épült meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház gyermekpszichiátriai gondozója

Háromszázmillió forintos kormányzati forrásból épült meg a gyermek- és ifjúságpszichiátriai gondozó a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti központi telephelyén - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Kásler: 300 millió forintból épült meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház gyermekpszichiátriai gondozója

Kásler Miklós elmondta: a gyermekellátásra vonatkozó nemzeti egészségügyi program prioritásként kezeli a sürgősségi gyermekellátást és a mentálhigiénés fejlesztéseket, ami országosan 13 kórházat érint 8 milliárd forint értékben. A fejlesztéseket segíti továbbá a Modern városok program is - tette hozzá.

A gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátás fejlesztésének az ad jelentőséget, hogy 10 éves kor felett a mentális betegségek számítanak a leggyakoribb gyermekkori betegségnek, és a 15-20 éves korosztályában a leggyakoribb az öngyilkosság - fejtette ki.

Zombor Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő, Kecskemét korábbi polgármestere úgy fogalmazott: régi adósságát törleszti az egészségügy a térség lakosságának, hiszen már évekkel ezelőtt megfogalmazódott egy korszerű ellátóhely az addiktológiai és mentálhigiénés problémákkal küzdők számára.

A politikus hozzátette: az elmúlt tizenkét év alatt több mint 30 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a megyei kórházban, és számtalan új lehetőség nyílt a szakemberek számára, ami az ellátás minőségét javította. Ezek között említette az egynapos sebészet elindítását, a sürgősségi osztály felújítását, a skill-labor átadását és a nővérszálló építését. Mint mondta, a 13 milliárd forintos Pólus II. plusz program forrásaiból lehetősége nyílna a kórháznak, hogy minden szakma egy telephelyen gyógyítson. Zombor Gábor úgy vélte, a fejlesztések továbbvitelének feltétele, hogy a mostani kormány tudja folytatni a munkát.

Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója elmondta, a gyermek- és ifjúságpszichológiai gondozó zöldmezős beruházással 300 négyzetméteren épült meg, így öt rendelőegység várja a betegeket 21. századi körülmények között.

A kórházvezető is kitért a Pólus programra, amellyel megvalósulna az intézményvezetés régi szándéka, hogy az összes gyógyító tevékenység egy helyre költözzön.

A sajtótájékoztatón jelen volt Engert Jakabné (Fidesz_KDNP), Kecskemét alpolgármestere.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!