2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szent Péter esernyője 13:00

Belföld

Karsay Ferenc: Karácsony Gergely eddigi teljesítményére már kioszthatunk egy egyest

A főváros XXII. kerületének (Budafok-Tétény) polgármestere szerint "az iskolaév még csak most kezdődött, a főpolgármester eddigi teljesítményére viszont már kioszthatunk egy egyest."

  • Karsay Ferenc: Karácsony Gergely eddigi teljesítményére már kioszthatunk egy egyest

Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) hétfői, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely forgalmi dugókkal és elmaradt útfelújításokkal készült a tanévkezdésre.

A kerületvezető azt írta: "az elmúlt években sajnos szokássá vált, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros helyett vagyunk kénytelenek elvégezni olyan városüzemeltetési és fejlesztési feladatokat, amik az itt élők szempontjából elengedhetetlenül fontosak."

Ismertetése szerint már több mint 600 millió forintot költöttek fővárosi kezelésű utak felújítására, zebrák építésére, felfestésére, forgalomtechnikai kialakításra, vagy a fontosabb főútvonalak mentén a közterületek kaszálására, szúnyoggyérítésre pedig 50 milliót.

Vélekedése szerint ebből a több mint félmilliárd forintból építhettek volna tíz játszóteret, vagy akár 1500 óvodás egy évig ingyen étkezhetett volna.

Mint fogalmazott: évek óta hiába kérik, hogy a rendkívül nagy forgalmat bonyolító és immáron balesetveszélyessé romlott, gyakorlatilag járhatatlan Szabadkai utca javítását végezze el az út fenntartójaként a Fővárosi Önkormányzat. Továbbra is süket fülekre találtak - tette hozzá.

Karsay Ferenc azt írta, végtelenül szomorúnak és felháborítónak találja, hogy a főpolgármester nemhogy neki mint polgármesternek, de az út javítását, petícióban kérő lakosságnak sem válaszol több mint 3 hónapja.

"Sajnos elmondhatjuk, hiába hangoztatja Karácsony Gergely, hogy Budapest mindenkié, a külvárosok, így Budafok-Tétény lakosságát továbbra is semmibe veszi, nemhogy fejlesztésre, de válaszra sem méltatja" - közölte a polgármester, aki közleményében megköszönte a pedagógusok munkáját, a diákoknak pedig sok sikert kívánt az új tanévhez.

A XXII. kerület idén is minden elsőst ajándékcsomaggal köszöntött, valamint a nyáron több, a gyermekek biztonságát, kényelmét szolgáló beruházást hajtottak végre - tájékoztatott Karsay Ferenc.

bjuh \ bdó \ gry

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Gyors reagálású, mozgékony haderő a blog, mely segít levezetni a hirtelen felháborodást mind a blogolóban, mind az olvasóban - írta Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent írásában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!