2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Karácsonyék egészségpolitikája

Míg a Karácsony-féle városvezetés „szerzett” ötven milliárd forintot a fővárosi egészségügynek, addig csak az EBP keretében eddig ötezer sebészeti, anesztéziás, képalkotó, valamint kardiológiai, nőgyógyászati, rehabilitációs-terápiás, szemészeti és laboreszközt vehettek birtokba az intézmények - írja a Magyar Hírlap.

  • Karácsonyék egészségpolitikája

Visszavette az új városvezetés a felelősséget és a gondoskodást a budapestiek egészségéért, azt, amiről az előző városvezetés lemondott – fogalmazott saját Facebook-oldalán egy hete Karácsony Gergely főpolgármester, kissé sarkítva. Mindez azért csúsztatás, mert a főváros nem mondott le semmiről, a kórházak finanszírozása került állami fennhatóság alá, ami annyit jelent, hogy azok fenntartási és egyéb költségei nem az önkormányzatokat terhelik. A szakrendelők pedig továbbra is a budapesti kerületekhez tartoznak.

Az ellenzéki főpolgármester szintén eldicsekszik azzal, hogy szereztek ötven milliárdot az egészségügyi ellátás minőségének javítására, azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezt nem Karácsony Gergely szerezte, hanem az Egészséges Budapest Program (EBP) keretein belül egyébként is rendelkezésre állt. Tett még egy megjegyzést: „Ezt a pénzt nem elsősorban betonra, festékre akarjuk költeni.” Vélhetően arra célzott, hogy a kormány nagyszabású kórház- és szakrendelő-felújítási projektje gyakorlatilag fölösleges. Érdekes célzás ez, főleg annak tükrében, hogy Karácsony és pártja, illetve a „baráti sajtó” számtalanszor rótta fel a kormánynak az elmúlt években, hogy nem költ a fővárosi ellátókra, ahol omladozó falak és lerohadt kórtermek várják a betegeket.

Érdemes azonban számba venni – a teljesség igénye nélkül – azt, miket tett meg Karácsony Gergely eddig a „visszavett” egészségügyért, és miket a kormány. Előbbi „szerzett” ötvenmilliárd forintot az ágazatnak. Utóbbi pedig, ha csak a 2017-ben indult EBP-t nézzük, szisztematikus fejlesztésbe kezdett: a program több mint hétszázmilliárd forint összértékű, 2017-ben negyven-, 2018-ban harminc-, tavaly 41,9 milliárd forint állt rendelkezésre, idén pedig mindez negyvenmilliárd forintból folytatódik. Az orvostechnológiai fejlesztések részeként több mint 4200 sebészeti eszközzel, 337 anesztéziai géppel és húsz képalkotó berendezéssel gazdagodtak az intézmények. Mindezeken felül több mint hatszáz traumatológiai ágy, több száz endoszkóp, szemészeti és laboreszköz, valamint ultrahangkészülék került a budapesti és a Pest megyei kórházakba.

Ebben az évben összesen tizenegymilliárd forintot fordít a kormány az EBP keretében kórházépületek felújításának és építésének tervezésére.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az izraeli háború 215. napja tart + videó

Az izraeli háború 215. napja tart + videó

A Napi aktuálisban a következő témákról beszélgetett Breuer Péterrel, Közel-Kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosával Velkovics Vilmos: az izraeli háború 215. napja, az USA szünetelteti az Izraelnek szánt fegyverek szállítását, Katar felszólította a nemzetközi közösséget, akadályozza meg a rafahi népirtást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!