2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Karácsony szerint nincsenek jogszerűségi problémák a kampányfinanszírozásában

A főpolgármester továbbra sem tudja, hogy kiktől kapta a félmilliárdnyi támogatást. Karácsony Gergely az Index műsorában arról beszélt, hogy szerinte az összeg csak anonim módon gyűlhetett össze, jogszerűségi problémák pedig nincsenek az ügyben. Ifj. lomnici Zoltán alkotmányjogász azonban a főpolgármester személyi felelősségére is felhívta a figyelmet.

  • Karácsony szerint nincsenek jogszerűségi problémák a kampányfinanszírozásában

Több mint félmilliárd forintot fizetett be korábban egy bankszámlára a főpolgármester párttársa, Perjés Gábor, aki a 99 Mozgalom egyesület pénzügyeit kezelte - derítette ki nemrég a titkosszolgálat. A politikus az összesen 506 milliós összeget 19 részletben helyezte el. Ebből mintegy 400 millió fontban és euróban érkezett.

A pénz nagy része azonban azután érkezett a Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányára létrejött mozgalom számlájára, miután ő már visszalépett Márki-Zay Péter javára az előválasztáson.

Karácsony Gergely továbbra is azt állítja, hogy ő nem tud semmiről. De azt határozottan tagadja, hogy jogszerűségi problémák lennének.

Szerinte csak azért gyűlhetett össze a pénz anonim módon, mert Magyarországon kevesen vannak, akik névvel és címmel vállalják, hogy anyagilag támogatják az ellenzéket.

A Fidelitas a pénzmosás miatt válaszokat vár a főpolgármestertől, akit előbb egy pénzmosógéppel, majd 506 milliónyi mosnivalóval leptek meg a városházán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!