2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Karácsony: Nyitott vagyok tárgyalni a beruházásokról

2019. október 25., péntek 17:48

A főpolgármester szerint attól, hogy a kampányban még stadion-stop-ot ígért, nem változtatott az elvein.

"Ebben a városban nem épül stadion addig ameddig nincs minden kerületben CT.„

Karácsony Gergely még a kampányban beszélt arról, hogy főpolgármesterként megvétózza a sportlétesítmények építését.

A megválasztott főpolgármester korábban a közösségi oldalán is a stadionépítések megállításával kampányolt. Facebook oldalán online aláírásgyűjtésre buzdított. Bejegyzésében azt írja: „STOP! Budapesten nem kell több stadion! Az árát költsük inkább az egészségügyre!"

A Budapest Honvéd FC vezetősége csütörtökön nyílt levélben fordult Kispest polgármesteréhez azzal a kérdéssel, hogy az új ellenzéki főpolgármester kinevezése érintheti-e a kispesti stadion befejezését. Gajda Péter Kispest újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere válaszlevelében arról tájékoztatta a klubot és a szurkolókat, hogy támogatja a stadion befejezését.

Karácsony Gergely azt állítja, hogy nem változtatott az elvein. A kispesti szocialista polgármester által is támogatott Bozsik stadion befejezésének támogatását pedig a kormány pozitív hozzáállásával magyarázza.

A főpolgármester ugyanakkor feleslegesnek tartja az új atlétikai stadiont, holott Budapest elnyerte a 2023-as atlétikai vb rendezési jogát. Karácsony szerint a népligeti kézilabdacsarnok is fölösleges, annak ellenére is, hogy Magyarország Szlovákiával közösen a rendezi a 2022-es kézilabda Európa-bajnokságot.

Hír TV