2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsony nácinak nevezte Wass Albertet, majd visszakozott

Meggondolta magát Karácsony Gergely. A főpolgármester korábban egy interjúban nácinak nevezte Wass Albert erdélyi írót és költőt. Az ATV-ben most azt mondta, bár megvan a véleménye Wass Albertről, nem kellett volna belemennie ebbe a vitába. A Mi Hazánk Mozgalom nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Karácsony Gergelyt.

  • Karácsony nácinak nevezte Wass Albertet, majd visszakozott

Nem szeretné átnevezni, de nem örül annak, hogy van Wass Albert tér Budapesten, hiszen az írót nácinak tartja - jelentette ki egyik első főpolgármesteri nyilatkozatában Karácsony Gergely.

Egy héttel később az ATV studiójában viszont már visszakozott.

Azt hiszem, hogy hibát követtem el, hogy belementem ebbe a vitába, azt tudom, hogy Wass Albert sokak számára egészen mást jelent, mint nekem, vagy nagyon sok honfitársunknak, ez egy nagyon megosztó megítélésű irodalmi és politikai múlt, tehát tulajdonképpen szeretnék azoktól elnézést kérni, akiket ezen keresztül akaratlanul is megbántottam, és azt gondolom, hogy Wass Albert irodalmi munkásságából bármikor lehet idézni.

Ahogy azt a miniszterelnök is tette október 23-án. Orbán Viktor az üzenet haza című költeményből idézett. Ráadásul Dörner György előadásában, akiről Karácsony azt nyilatkozta: nem valószínű, hogy színházigazgatói pályázaton nyerni fog.

 A Mi Hazánk Mozgalom nem tartja elegendőnek Karácsony gesztusát.

Karácsony Gergely máskor nem volt ennyire szigorú, ha nácizmusról volt szó. Februárban a Hír TV-ben azt mondta, zsidó képviselőket listázni nem nácizmus.

Karácsony kijelentése miatt akkor több zsidó szervezet is tiltakozott. Ő maga pedig úgy magyarázta megnyilvánulását, hogy nem sikerült pontosan fogalmaznia.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!