2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

A Kúriánál pattog a labda, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is beadta kérelmét. Pedig a főpolgármesternek lenne erre egy egyszerűbb lehetősége is. Akár le is mondhatna, és akkor egyértelműen új választást kellene kiírni.

  • Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

A főpolgármester megint a hangzatosabb és kisebb kockázattal járó utat rója, miután a főpolgármester-választáson elnyert voksait kevesli és azt állítja: elképzelhető, hogy sérültek a törvényi garanciák. Egyszerűbb és korrektebb volna, ha Karácsony lemondana, így legalább Budapest megmenekülne a csődtől. Mi lenne, ha egyszer az életben a városvezető vállalná a felelősséget? Vagy csak a csődhelyzetről akarja elterelni a figyelmet? – teszi fel a kérdést a Metropol. 

Mint a Ripost megírta, Karácsony Gergely új választást akar, miután összevissza kavar, teljes a zűrzavar Budapesten. A főpolgármester nüansznyi különbséggel nyert a június 9-ei önkormányzati választáson, az akkor 324 szavazatkülönbség azóta le is zsugorodott 41-re, hiszen a Vitézy Dávid által kezdeményezett érvénytelen voksok újraszámolása nagyban átírhatta Karácsony reményeit. Aki az újraszámolás megkezdésének hírére jelentette ki, hogy szerinte az volna megfelelő, ha egész Budapesten megismételnék a főpolgármester-választást. Sokan kételkedtek abban, hogy komolyan beszél, de a napokban beadta hivatalos kérvényét.   

Ahogy ígértem, a mai napon beadtam a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kérem

 – közölte a jogorvoslati határidő lejárta előtt a főpolgármester a közösségi oldalán. Karácsony hozzátette: nem azt állítja, hogy bárhol is történt volna visszaélés, hanem azt, hogy sérültek azok a törvényi garanciák, amik kizárnák a választási visszaélést. Vitézy Dávid szintén közösségi oldalán reagált a fejleményre:

Amennyiben a Kúria ennek az indítványának nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni. Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását

– írta Vitézy, akivel szemben kevesellte győzelmének mértékét Karácsony Gergely. Mint ismeretes Vitézy a Nemzeti Választási Bizottság után a Kúriához fordult, Erzsébetvárosban és Újpesten ugyanis olyan vékony tűfilccel húzták ki Szentkirályi Alexandra nevét, hogy az vélhetően befolyásolhatta a választási eredményt.

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Jóváhagyta Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi önkormányzati vezérigazgatók 2023. évi prémiumainak utalását – jelentette be maga a baloldali polgármester közösségi oldalán a Mandiner beszámolója szerint. Mint kiderült, a mintegy 200 millió forint kifizetéséről született döntés.
Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!