2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Belföld

Karácsony ismét szabályt szegett, ezúttal parkoláskor

A főpolgármester szokásához híven megint tilosban parkolt, félig a járdán, aztán Gajda Péterrel beálltak a kizárólag egészségügyi dolgozók számára fenntartott parkolóhelyre, írta meg a Ripost.

  • Karácsony ismét szabályt szegett, ezúttal parkoláskor

Karácsony Gergely és Gajda Péter közös sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a kispesti Polgármesteri Hivatalban, ahonnan átsétáltak a közeli orvosi szakrendelő épületéhez. A látványos korzózás közben persze elkészültek a kötelező PR-fotók, hogy majd mindenki láthassa: a főpolgármester bizony gyalogolni is szokott. Az már nem látszott a képeken, hogy a szolgálat kocsikat a KRESZ-t semmibe véve a lehető legpofátlanabbul parkolták le.

Gajda Péter szolgálati kocsija szintén tilosban állt,  hogy Karácsonynak ne kelljen sokat sétálnia az orvosi rendelő ajtajától egy lépésnyire parkolták le a kizárólag egészségügyi dolgozók számára fenntartott parkolóhelyen. Pedig a tábla felirata egyértelmű: várakozni tilos, kivéve egészségügyi dolgozóknak.

A szabályok szerint ide, idézzük szó szerint, "kizárólag háziorvosok, gyerekorvosok, az ő asszisztenseik, a védőnők, valamint a szociális házi gondozási tevékenységben részt vevő személyek," parkolhatnak.

A szakrendelőben tett látogatás után a főpolgármester a legkényelmesebb megoldást választotta,  Gajda Péter mellé ült be a kocsiba, aki elvitte  a pár perc sétányira parkoló szolgálati kocsijához.

Még egy hónap sem telt el Karácsony Gergely legutóbbi szolgálati autós balhéja óta. A főpolgármester akkor látványvillamosozást tartott, majd pár megálló és a pr-fotók elkészítése után beült kényelmes szolgálati autójába. Később végig autózta az autómentes hétvégét. Kocsijával rendszeresen használja a buszsávokat is.

A témáról korábban így nyilatkozott:

"Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést – üzente kormánypárti politikusoknak a főpolgármester.

Forrás: Ripost

Fotó: Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!