2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Jelentősen emeli a főváros a temetkezések díját

Itt jön ki, hogy milyen szociális érzéke van egy vezetésnek - így reagált a fővárosi Fidesz frakcióvezetője arra, hogy Karácsony Gergelyék várhatóan az inflációt jóval meghaladóan, 15 százalékkal emelik az urnás, 20 százalékkal pedig a koporsós temetés díját. A sírhelyek 25 éves megváltása pedig 137 ezer forintra nő. Láng Zsolt szerint érzéketlenségről tanúskodik a baloldali városvezetés terve. A politikus hozzátette, a végtisztesség nem lehet jövedelmi kérdés.

  • Jelentősen emeli a főváros a temetkezések díját

 

Kapcsolódó anyag: 

Karácsony húsz százalékkal emelné a temetkezések díját

Az urnasíros temetések árát tizenöt, a koporsósokét pedig húsz százalékkal emelné Karácsony Gergely főpolgármester. Eddig évente több száz millió forint hiányt pótolt ki a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetésében a fővárosi önkormányzat. Tarlós István volt főpolgármester öt évig ugyanazon a szinten tartotta a temetkezési díjakat.  

Októbertől húsz százalékkal emelkedik a Cinkotai temetőben a temetés díja. A rátemetős sírhely 25 éves használati díja 137 775 forint lesz, ha ezt a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén, augusztus 27-én megszavazzák – adta hírül Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere Facebook-oldalán. A fideszes kerületvezető leszögezte: Tarlós István öt évig egyetlen fillérrel sem drágította a temetkezés költségeit, Karácsony Gergely most egyből húszszázalékos emelést tervez. – Szerintetek megszavazzam? Várom a javaslatokat (csak kulturáltan) – tette fel ironikusan a kérdést a kerület polgárainak Kovács Péter.

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere is a közösségi oldalán tájékoztatta a IV. kerület lakóit a temetkezési díjak várható drasztikus változásáról.

– A Megyeri temetőben is brutális emelés jön – hívta fel a figyelmet Wintermantel. – Milyen érdekes, az elmúlt öt évben erre nem volt szükség, az előző vezetés 2014 óta nem emelt díjat. A baloldal mindig csak áremelésben tud gondolkodni – tette hozzá a leköszönt polgármester.

Eddig évente több száz millió forint hiányt pótolt ki a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetésében a fővárosi önkormányzat, de azt mondják, hogy ezt a támogatás nem tudják tovább fenntartani áremelés nélkül. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az ATV Híradónak azt mondta, hogy az emelésre azért van szükség, mert az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárddal kellett kipótolni a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését. – Ez azt jelenti, hogy nagyságrendileg minden egyes temetéshez a fővárosiak a közös pénzükből 34 ezer forinttal járultak hozzá, mert ekkora kompenzációs igénye volt a temetkezési intézetnek – összegzett Kiss. A főpolgármester-helyettes szerint fontos szempont az is, hogy bár a temetői alkalmazottak bére 58 százalékkal emelkedett, még így is nehezen találni dolgozókat. A jelenlegi pénzért ugyanis egyre kevesebben vállalják a munkát.

Hír TV /Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!