2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsony hárít és a kormányra mutogat

Továbbra is hárít és a kormányra mutogat Karácsony Gergely a fővárosi fenntartású idősotthonokban történt koronavírus megbetegedésekkel kapcsolatban. Karácsony Gergely azt sérelmezi, hogy nem kap adatokat a kormánytól, miközben fenntartóként közvetlenül ő is megkérhetné ezeket. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Karácsony Gergely Facebook politizálást folytat ahelyett, hogy minden energiáját a fővárosi idősotthonokra fordítaná.

  • Karácsony hárít és a kormányra mutogat

A Pesti úti Idősek Otthonában március végén hunyt el Csüri Krisztián édesanyja. A Hír TV Magyarország Élőben című műsorában azt mondta: tavaly november óta nem tudtak orvossal beszélni az intézményben és még az édesanyja halála napján is letagadta az egyik ápoló a telefonban, hogy lenne koronavírus az otthonban. Csüri Krisztián számára azonban néhány nap múlva kiderült, hogy ez nem volt igaz.

Az intézmény fenntartója a Fővárosi Önkormányzat. A főpolgármester azonban még az ezt követő hetekben sem ment el az idősotthonba tájékozódni, adatokat inkább a kormánytól kért.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn arról beszélt a parlamentben, hogy Karácsony Gergely menekül az érdemi cselekvés és a felelősség elől.

Karácsony Gergely menekül a kérdések elől és továbbra is a kormányra hárítja a felelősséget. Facebook oldalán most az Operatív Törzsnek írt nyílt levelében azt kéri, hogy a Pesti úti idősotthon mellett más szociális intézmények fertőzöttségi adatait is megismerhesse.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint azonban minden információ rendelkezésre áll a főpolgármester számára.

Az Országos Tisztifőorvos hétfői tájékoztatása szerint 42-en haltak meg a Pesti úti idősotthonban. Müller Cecília azt mondta az operatív törzs tájékoztatóján: 100 elhunyt idős gondozottból 74-en budapesti otthonok lakói voltak. Közülük 65-en a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonban éltek.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!